14 o C Kdz. Ereğli

ADD’den Yurtseverlere ‘Barzani’ Çağrısı!

Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden Irak’ta yapılacak Halk Oylaması konusu, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde protesto edildi.

Siyaset 6 yıl 7 ay 14 gün 20 saat 55 dakika önce 373

Haberi Paylaşın

ADD Ereğli Şube Başkanı Fatih Erdem, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen protesto eyleminde, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından okuduğu ADD Genel Merkezi ’ortak’ bildirisinde; Irak’ın işgali, ABD’nin ve İsrail’in Kürt yönetimine verdiği desteğin zaman içinde ivme kazandığını söyledi. Erdem şöyle dedi:
“Kurucularımız, şehitlerimiz bizi göreve çağırıyor”
“Bu süreci iyi göremeyen ve partisinin kurultayında onur konuğu eden mevcut siyasi iradenin Barzani’ye verdiği kredi, Barzani ve yandaşlarının halk oylaması kararını almalarında etkili olmuştur.
Kendilerini emperyalizmin hizmetine bağlamış Kürt yönetimi şimdi bölgeyi kana ve ateşe boğan ABD emperyalistlerinin kışkırtması ile 25 Eylül 2017 tarihinde bağımsız Kürdistan için bir halk oylaması yapacaklarını ilan etmişlerdir. Bu girişime karşı ülkemizden yeterli tepki gelmediği gibi bazı ihanet odakları Diyarbakır ilimizde bu oylamaya destek toplantılarını sürdürmektedir.
Mevcut siyasi iradenin, bu halk oylamasına karşı olduğunu açıklaması yetmez. Irak’ın kuzeyine yönelik ekonomik, ticari ve siyasi tedbirleri alma imkânı vardır. Bu kararlılığı ortaya koymalı ve halk oylamasının yapılması halinde de en sert tedbirleri yaşama geçirmelidir.
Tüm siyasal partileri, demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, meslek örgütlerini, kısaca kendine ’yurtsever’ diyen herkesi ’Irak’ın Kuzeyinde kukla bir Kürt devleti kurulmasına yol açacak halk oylamasına hayır’ demeye çağırıyoruz. Bu ülke, kurucularımız, şehitlerimiz bizi göreve çağırıyor.”

ADD’den Yurtseverlere ‘Barzani’ Çağrısı!

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 1 saat 30 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 2 saat 42 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 20 saat 47 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 20 saat 21 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
2 gün 14 saat 36 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
1 gün 1 saat 4 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 22 saat 43 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 18 saat 52 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 23 saat 50 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !