22 o C Kdz. Ereğli

ADANA SICAĞINDA YENİ SEZON HAZIRLIĞI !

Nejat Bakan, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Gündem 1 yıl 1 ay 10 gün 1 saat 35 dakika önce 276

Haberi Paylaşın

Adana’nın tek Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi temsilcisi Bitexen Adana İdmanyurdu Teknik Direktörü Nejat Bakan, “Türkiye’de 130 tane kadın futbol takımı var. Hanımıyla çalışan tek teknik direktör benim” diyerek, eşine olan güven ve saygısını dile getirdi.

Elli yıldır futbolun içinde olduğunu belirten Bakan, 1974 yılında Fenerbahçe Kulübü Başkanlarından Aziz Yıldırım ile de Düzcespor’da futbol oynayan bir isim. Eşi Melahat Bakan’ın görev aldığı takımlarda yönetici olarak kendisine yardımcı olduğunu belirten Teknik Direktör Nejat Bakan, “Eşim olmadan asla kadın futbol takımlarını çalıştırmam. Bu noktada prensiplerim var. Disiplinliyimdir. Şimdiye kadar 2 binin üzerinde kadın futbolcu ile çalıştım. Kimse Nejat Hoca kötü diyemez. Nejat Bakan’ın ağzından kötü bir söz çıktığını duyan olmamıştır. Benim olduğum yerde saygı, sevgi, efendilik olur. Bu yaşıma kadar sigara ve alkol içmedim. Gençlere örnek olmaya çalıştım” diyerek, kendisine teslim eden genç kızların sorumluluğunu üstünde hissettiğini ifade etti.

“AFRİKALILAR, ERKEK GİBİ FUTBOL OYNUYOR”

Kadın futbolunda Afrikalı oyuncuların üstünlüğünün tartışılmaz olduğunu belirten Bitexen Adana İdmanyurdu Teknik Direktörü Nejat Bakan, “Şu ana kadar aramıza katılan yabancı oyuncularımız Afrika kökenli. Çok araştırdık. Kadın futbolunda Afrikalı oyuncular yürekli ve cesaretliler. Rus’u, Amerikalısı çok nazik. Afrikalılar öyle değil. Erkek gibi futbol oynuyorlar. Metin Taylancı 30 yıldır bu kulübün başkanlığını yapıyor. Tecrübeli bir isim” şeklinde konuşarak, Başkan Taylancı’nın bir teknik direktör kadar bilgi ve deneyime sahip olduğunu iddia etti.

“ÜST SIRALARI ZORLARIZ”

Deprem vesilesiyle takımın dağıldığını, eski oyunculardan çok azının kulüpte kaldığını belirten Teknik Direktör Bakan, yeni bir takım oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Yabancı kotasının 7+3 olarak belirlendiğini de belirten Bakan, “Günde çift idman yapıyoruz. Şu ana kadar, Nejerya’dan 3, Gine’den 1, Fas’tan 1, Kamerun’dan 1, Kongo’dan 1 ve Fildişin’den 1 oyuncumuz aramızda. Oyuncularımız fizik ve tecrübe bakımından üst seviyede. Bu kadro ile üst sıraları zorlayacağımızdan emin olabilirsiniz” diyerek, ligin flaş takımı olacaklarını iddia etti.

Ekim ayına daha uzun bir süre olduğunu belirten Bakan, transferde işi sıkı tuttuklarını belirterek, “Aramıza katılan oyuncularımızın performanslarını takip ediyorum. Aramıza yeni gelenler de olabilir, gidenler de. Şu anda hiçbir futbolcumun yeri garanti değil. Oyuncularımız da zaten bunun bilincinde. Antrenmanlarda çok istekli ve azimli çalışıyorlar” diyerek, acele etmediklerinin altını çizdi.

“LİGİ ÇOK İYİ BİLİYOR”

Başkan Metin Taylancı’ya transfer konusunda güveninin tam olduğuna vurgu yapan Bitexen Adana İdmanyurdu Teknik Direktörü Nejat Bakan, “Kadın futbolunda 30 yıllık tecrübesi var. Bu az bir zaman değil. Ligi de çok iyi biliyor, oyuncuları da tanıyor. Birlikte kafa kafaya verip en iyi transferi yapmak istiyoruz” diyerek, Adana’yı çok sevdiğini, halkın da bu takıma sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 18 saat 55 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
6 gün 19 saat 50 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
3 gün 23 saat 17 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
4 gün 14 saat 13 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
2 gün 18 saat 28 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
20 saat 54 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
4 gün 13 saat 57 dakika önce TAKLA ATTI !
2 gün 21 saat 16 dakika önce BAĞLANTI YOLU YAPILIYOR !
1 gün 20 saat 23 dakika önce DAHA MODERN VE KULLANIŞLI OLACAK !