Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“ADALETTEN SÖZ EDEBİLMENİN ÖN ŞARTI DA HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜDÜR”

“ADALETTEN SÖZ EDEBİLMENİN ÖN ŞARTI DA HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜDÜR”

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Avukat Demircan, “bir toplumda kuvvetli zayıfa, zengin fakire üstünlük taslayamaz. Kimse kimseyi ırk, dil din, mezhep, renk, cinsiyet itibarı ile ayrıma tabi tutamaz, ötekileştirmez” dedi.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.
Karadeniz Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Eren Demircan, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törende saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda ilerlemeye ve Anayasa’nın temelinde yer alan hukukun üstünlüğünün sağlanması yolundaki mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Yargının tüm millete ait olduğunu, herkesin eşit şartlarda olduğunu hatırlatan Demircan, şunları kaydetti:
 ADALET… MASUMİYET…
“Savunmanın ve hak arayan, hakkını arayan vatandaşlarımızın günüdür. Yargı tüm milletindir. Saygıdeğer meslektaşlarım, Bilindiği üzere adalete olan ihtiyaç insanlık var olduğundan beri mevcuttur. Bağımsızlık ve tarafsızlık ise bu ihtiyacın temel karakterleridir. İlk çağlardan bu yana adalet ile yönetilme ve masumiyetin korunması insanlığın özlem' olmuştur. Bu uğurda nice fedakârlıklara katlanılmış ve nice bedeller ödenmiştir.

“KUVVETLİ ZAYIFA, ZENGİN FAKİRE ÜSTÜNLÜK TASLAYAMAZ”
Bir toplumda adaletten söz edebilmenin ön şartı da hukukun üstünlüğüdür. Hukukun üstün olduğu toplumlarda, kuralsızlık ve keyfilik var olamaz. Böyle bir toplumda kuvvetli zayıfa, zengin fakire üstünlük taslayamaz. Kimse kimseyi ırk, dil din, mezhep, renk, cinsiyet itibarı ile ayrıma tabi tutamaz, ötekileştirmez. Kuralsızlık ve keyfiliğin olduğu toplumlarda ise hukukun üstünlüğünden söz edilemez. Hukukun an üstünlüğünden bahsedebilmek için yönetenler ile yönetilenlerin yasa önünde eşit olması kadar, yargılamanın adil olması ve tarafsızlığın sağlanması da önemli bir şarttır. Adil ve tarafsız yargılamanın olmazsa olmaz koşulu da bağımsız savunmadır. Savunma temel hakların öncelikli olanlarındandır.

“İNSAN HAKLARININ HER DAİM YILMAZ SAVUNUCUSU OLACAĞIZ”
Savunma hakkının, etkin ve gereği gibi kullanılmasında ise avukatlık hizmetinin önemi ve bağımsızlığı tartışmasızdır. Unutulmamalıdır ki avukatsız bir yargının, yargı olamayacağı aşikardır. Adil yargılanma hakkı, hukuka bağlı devlet ilkesi gibi en temel evrensel ilkeler her daim ‘avukatlık’ mesleği ile özdeşleşmiştir. Cübbemizi giyerken ettiğimiz yemine sadık kalarak evrensel hukuk ilkelerinin yerleşmesi için insan haklarının her daim yılmaz savunucusu olacağız. Yargılama faaliyeti sırasında önümüze çıkan tüm zorluklarla yılmadan mücadele edeceğiz ve köklerini tarihin derinliklerinden alan mesleğimizi; meslek ilke ve kura kalarak onurlu bir şekilde icra etmeye devam edeceğiz. Avukatlık mesleği, halkın hak arama; insanlık tarihinin derinlerine kök salmış, bu köklerden beslenerek bugünlere gelmiş özgürlüğünün somutlaşmış hali olmuştur. Unutulmamalıdır ki avukatın sesi kesilirse, halkın da sesi kesilir. Bizler her zaman halkın sesi olmaya devam edeceğiz.”
Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan avukatlar, törenin bitiminde ise hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

“ADALETTEN SÖZ EDEBİLMENİN ÖN ŞARTI DA HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜDÜR”

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran7
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo