Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Adalet Bakanlığından ’Af’ Açıklaması!.

Adalet Bakanlığından ’Af’ Açıklaması!.

Adalet Bakanlığı, kapalı cezaevinden açık cezaevine ayrılma hükümlerinde yapılan değişikliklerin, bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi kesinlikle "örtülü af" veya "ceza indirimi" olmadığını bildirdi.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 22 Åžubat’ta Açık Ceza Ä°nfaz Kurumlarına Ayrılma YönetmeliÄŸi’nde yapılan deÄŸiÅŸiklik konu edilerek, bazı basın ve yayın organlarında, "Mahkuma Piyango" ve "Af" ÅŸeklinde haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin Ä°nfazı Hakkında Kanunu’nun 14’üncü maddesinde tanımlanan ÅŸekliyle açık ceza infaz kurumlarının, hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmaları ve meslek edindirilmelerine öncelik veren kurumlar olduÄŸu belirtildi.

Kapalı ceza infaz kurumları gibi açık ceza infaz kurumlarının da ceza infaz sisteminde yerini aldığı ve cezaların infaz edildiği yerler olduğu vurgulandı.

"Kesinlikle bir örtülü af veya ceza indirimi değildir"

Açıklamada, terör, çıkar amaçlı suç örgütü, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar, eşe karşı işlenen suçlar, hırsızlık, yağma ve uyuşturucu madde ticareti gibi suçlardan hüküm giyenlerin, kapalı ceza infaz kurumlarında geçirecekleri sürelere ilişkin bir düzenleme yapılmadığı belirtildi.

Yürürlükteki yönetmelikte yer alan açık ceza infaz kurumlarına gidemeyecek suç türlerine iliÅŸkin düzenlemelerin aynen muhafaza edildiÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, "Kapalı cezaevinden açık cezaevine ayrılma hükümlerinde yapılan bu deÄŸiÅŸiklikler bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi kesinlikle bir Ã¶rtülü af veya ceza indirimi deÄŸildir. Bunun dışındaki haberler gerçekleri çarpıtmaya yönelik asılsız haberlerdir." deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo