Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ACILI BABA KONUŞTU!..

ACILI BABA KONUÅžTU!..

BeÅŸiktaÅŸ Vodafone Arena yakınındaki terör saldırısında ÅŸehit düşen polis memuru Hasan Bilgin’in, Ä°stanbul’da göreve baÅŸlamasının ardından iki terörist saldırıdan dakika farkıyla kurtulduÄŸu ortaya çıktı. 

Kozlu ilçesindeki evlerinde taziyeleri kabul eden baba YaÅŸar ve anne Aynur Bilgin, mürüvvetini göremedikleri oÄŸullarının hain bir terör saldırısına kurban gitmesinin acısını yaşıyor.

Baba Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eÅŸinin patlamadan yarım saat önce oÄŸulları ile görüştüğünü belirterek, "Her gün telefonla görüşüyorduk. Telefonda, ’OÄŸlum, nasılsın, saÄŸ mısın, iÅŸte misin veya evde misin?’ diye soruyordum. Patlama ile ilgili televizyonda altyazı geçince hemen oÄŸlumu aradım. Telefonla ulaÅŸamadım ve annesini aradım." diye konuÅŸtu. 

OÄŸlunun normalde hafta izninde olduÄŸunu, maç dolayısıyla göreve çaÄŸrıldığını anlatan YaÅŸar Bilgin, "Patlama haberini görünce annesiyle görüştüm. EÅŸim bana görüştüklerini ve ’AkÅŸam 21.00’de evde olacağını’ söylemiÅŸ. Patlama olunca ben nerede olduÄŸunu bilmiyordum. Annesine maçta olduÄŸunu söylemiÅŸ. Patlamanın ardından kendisine ulaÅŸamayınca tanıdıklarını aradık. UlaÅŸamayınca Ä°stanbul’a yola çıktık. En son cenazesiyle adli tıpta karşılaÅŸtık." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

- İlk girdiği sınavda sorular çalınmış

OÄŸlunun çeÅŸitli iÅŸlerde çalıştığını, geçen yıl Karabük Polis Meslek EÄŸitim Merkezine müracaat ederek polis olduÄŸunu aktaran Bilgin, şöyle konuÅŸtu:

"Karabük’e müracaat ettiÄŸini yanımıza geldiÄŸinde söyledi. Bize, ’sınavlar açılmış, ben sınavlara gireceÄŸim’ dedi. Kendisi polis olmaya karar verdi. Ãœniversiteden önce 2008’de polislik sınavlarına girmiÅŸti. O sıralarda "sorular çalındı’ denilmesinin ardından liseden sonra girmedi. Ãœniversiteyi burada okuduktan sonra Ä°stanbul’a çalışmaya gitti. Ãœniversiteden sonra da girmek istemedi ancak Ä°stanbul’da arkadaÅŸlarının polisliÄŸe müracaat etmesinin ardından kendisi de müracaat etti. Yaklaşık 6 aylık eÄŸitimin ardından polis oldu."

- İki terör saldırısından yara almadan kurtulmuş

Emekli özel güvenlik görevlisi olduÄŸunu belirten baba Bilgin, oÄŸlunun daha önce Ä°stanbul’da gerçekleÅŸtirilen iki terör saldırısından yara almadan kurtulduÄŸunu ifade etti.

Şehit babası Bilgin, şöyle devam etti:

"OÄŸlum, Ä°stanbul’da çalışmaya baÅŸladıktan sonra 3 Mart’ta BayrampaÅŸa’daki Çevik Kuvvet Åžube Müdürlüğüne yapılan saldırıda, iÅŸ yerine 15 dakika önce girdiÄŸi için kurtuldu. O zaman aradığımda, ’Baba ben 10 dakika önce iÅŸ yerine girdim. Çevik kuvvet otobüsü silahlı saldırıya uÄŸradı’ dedi. Yine bir baÅŸka göreve giderken yol kenarında araçlarına yönelik bombalı saldırı olmuÅŸtu. O saldırıdan da 1-2 dakika ile kurtulmuÅŸtu.  Ben de oÄŸluma, ’Ä°stersen istifa et, evi arabayı satar, borcunu karşılarım’ dedim. O da bana, ’Baba ecel orada da gelir, burada da gelir, ecelden kaçılmaz’ diyordu. Artık bir ÅŸey diyemedim, ona bıraktım. MesleÄŸinde iki yılı doldurup komiserlik sınavlarına girecekti. Ona hazırlanıyordu. Ek olarak iÅŸ güvenliÄŸi uzmanlığı sınavlarına hazırlanıyordu."

- "Eve doğru dürüst gitmiyorum ki nasıl evleneyim?"

Her ÅŸehit haberinde eÅŸine, "Anne ve babalar bu acılara nasıl dayanıyor" dediÄŸini aktaran YaÅŸar Bilgin, "Aynısı benim başıma geldi. ’Benim başıma gelse ben dayanamazdım’ derdim. Allah’a büyük söylemiÅŸim. Devletimiz güçlü terörle baÅŸ edecek." dedi.  

Anne Aynur Bilgin de oÄŸlu ile patlamadan 30 dakika önce telefonla görüştüğünü dile getirerek, "Telefonda bana, ’Anne maçtayım. Maçtan çıkınca seni arayayım, haberdar edeyim’ dedi. Ben de ’kaçta gideceksin?’ diye sorunca, ’dokuzda gideceÄŸim’ dedi. EÅŸim beni arayana kadar patlamayı bilmiyordum. Her gün telefonla konuÅŸuyorduk." ifadesini kullandı. 

OÄŸlunun, telefonda günlük yaÅŸamını anlattığını belirten anne Bilgin, "Ä°ÅŸinin zorluklarından bazen bahsederdi. Maçları hiç sevmiyordu. ’Millet para verip gidiyor maça, niye sevmiyorsun, ne güzel maç seyrediyorsun’ derdim, ’Maça gitmeyi istemediÄŸini’ söylerdi." ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo