Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Acılı aile, her taşın altına bakarak yakınlarını bulmaya çalışıyor

Acılı aile, her taşın altına bakarak yakınlarını bulmaya çalışıyor

Sel felaketinde yakınlarını kaybeden aile, dere yatağında kayıplarını arıyorlar


Düzce’de meydana gelen sel felaketinde sel sularında kapılarak kaybolan 4 yakınından 3’ünün cenazesini bulan acılı aile, dere yatağında ellerinde sopalar ile her taşın altına bakarak kayıp iki yakınını bulmaya çalışıyor. 
Düzce’de meydana gelen sel felaketinde sel sularına kapılan 7 kiÅŸi kaybolurken, arama çalışmaları sonrasında 5 kiÅŸinin cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Selde Esmahanım köyünde hayatlarını kaybeden kız kardeÅŸleri Nilgün Kaplan ve yeÄŸenleri Sanem ile Funda Kaplan’ı defneden, Er ailesinin üç bireyi Kıran deresi yatağında ellerinde sopalar ile halen kayıp olan yeÄŸenleri 7 yaşındaki Sinem Kaplan ve 3 yaşındaki akrabaları KaÄŸan Töngel’i bulmak için mücadele ediyor. Selin en fazla hasar verdiÄŸi yerlerden biri olan ve yakınlarını kaybettikleri Esmahanım köyü Kıran Deresi yatağında arama çalışmalarını sürdüren Recep, Ergün ve Ersin Er kardeÅŸler, arama çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söylediler. 
“Yürüyerek sopalarla göz temasları ile aramalarımıza devam ediyoruz” 
Selin ilk gününden beri arama çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Recep Er, “Yaklaşık 7 günden beri buradayız. Arama ekipleri ile birlikte çalışmalar devam ediyor. Bunun mücadelesini veriyoruz burada. Devlette burada onun mücadelesini veriyor. Hepsine ayrı ayrı teÅŸekkürlerimi iletiyorum. Çok acı kaybımız var. Kelimenin son noktası. 4 kaybımız var. Åžu an üçünün cansız bedenlerine ulaÅŸtık. Mekanları belli oldu en azından yerleri belli oldu. YüreÄŸimize biraz olsun soÄŸuk sular indi. Artık ölülerimize sevinir hale geldik. DiÄŸer taraftan da akrabası 3 yaÅŸlarında bir erkek çocuÄŸu kayıp. Rabbim onu da bulmayı nasip eder inÅŸallah. Birde bizim kızımız var. Ä°kizlerden bir tanesi, Sinem. Jandarma olsun, emniyet ekipleri olsun, saÄŸdan soldan arkalarından yürüyerek sopalarla göz temasları ile aramalarımıza devam ediyoruz. Çalışmaların artık sonlarına geldik. Allah'ım; inÅŸallah Sinem’i ve diÄŸer amcasının çocuÄŸunu bulmayı nasip eder” dedi. 
“Onları da inÅŸallah bulacağız” 
Canla baÅŸla aramaları sürdürdüklerini ifade eden Ergün Er ise, “Burada çok büyük bir felaket yaÅŸandı. Burada insanlara, herkese teÅŸekkür ediyoruz. Bu kayıpların bulunması için herkes mücadelesini sürdürüyor. Kolay deÄŸil kardeÅŸimizi kaybettik. 4 tane yeÄŸenimiz var. Birisi Allah’ın vermiÅŸ olduÄŸu nimetle aÄŸaçlara takılarak son anda kendisini kurtardı. 3 tane yeÄŸenimiz ise kayıptı. 2 tanesini ve kardeÅŸimi bulduk. Åžimdi bir tane yeÄŸenimiz kaldı. Birde amcasının ufak çocuÄŸu kaldı. Onları da inÅŸallah bulacağız” diye konuÅŸtu. 
“6 gündür buradayız gerekirse ölene kadar da kalırız” 
Yakınlarını bulana kadar arama çalışmalarını sürdüreceklerini anlatan Ersin Er de, “2 tane melek var burada, canlarımız var. Devletimiz burada canları çıkartmak için çalışıyor. 6 gündür buradayız, gerekirse yüzyılda kalırız, ölene kadar da kalırız. Bu canlar yalnızca bizim deÄŸil. Bütün milletin canları. Bizim buradaki amacımız canlarımızı çıkartmak. BaÅŸka amacımız yok. Allah izin verirse, annesinin kardeÅŸlerinin yanında gömeceÄŸiz. Bulacağız. Amacımız dualarımız bunun için” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
üzgün3
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo