Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AÇIK OLACAK YERLER VE DİĞER DETAYLAR

AÇIK OLACAK YERLER VE DİĞER DETAYLAR

17 gün sürecek tam kapanma süresi başladı.


Tüm Türkiye'de uygulanacak tam kapanma resmen başladı. 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek kapanma sürecinde merak edilenler İçişleri Bakanlığı tarafından detaylıca cevaplandırıldı. Öte yandan tam kapanma döneminde sağlık tesislerinde bulunan kreşler için flaş açıklama geldi. 17 gün boyunca sürecek kısıtlamada herkes tedbirlerin kapsamını merak ediyor. Market ve bakkallar kaça kadar açık olacak? Kimler kısıtlamadan muaf tutulacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

 

Genelgeye göre, hafta içi-hafta sonu ayrımı olmaksızın uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla belli yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, daha önce illere gönderilen genelgeyle açıkça belirtildiği şekilde muafiyet nedenine ve buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı olacak. Aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari ve adli yaptırımlara konu edilecek.

MARKETLER, MANAVLAR, KASAPLAR...

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve engelliler haricinde araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.

EVE SERVÄ°S SAATLERÄ°

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek. Belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacak.

RESTORAN VE KAFELER

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme-içme yerleri sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebilecek. Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları ramazan ayı sonuna denk gelen 13 Mayıs Perşembe gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis yapabilecek. Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları ramazan ayının sona ermesiyle birlikte saat 01.00'e kadar paket servis yapabilecek.

ÅžEHÄ°RLERARASI SEYAHAT

Şehirlerarası seyahatlere zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. Sokağa çıkma kısıtlaması süresince vatandaşların şehirlerarası seyahatine zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. Buna karşın, zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşunca görevlendirilmiş olan kamu görevlileri kurum kimlik kartı ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydıyla bu hükümden muaf tutulacak.

 

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-Devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik onaylanarak cenaze yakınlarına seyahat izin belgesi oluşturulacak.

Seyahat izin belgesi verilenler kısıtlamadan muaf olacak

Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuran vatandaşlardan herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek ve Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak gerçekleştirilecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
kızgın2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Muharrem atar

30 Nisan 2021 - 18:42

İyi güzel de köylü neyapacak Herbir Hanede 2 veya 3 kişivar 70 yada 75 yaşında bunlar nasıl ihtiyaç giderecek yaya mesafesinde manav market Delihakkı Ereğli araç yok vay halimize

Yorum Yazın

Canlı Radyo