Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“95. YIL” EREĞLİ’DE KUTLANDI

“95. YIL” EREĞLİ’DE KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Karadeniz Ereğli’de düzenlenen törenle kutlandı.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Karadeniz Ereğli’de düzenlenen törenle kutlandı.
Alınan bilgiye göre, Devlet temsilcileri, askeri erkan, yerel yönetim, siyasetçiler, STK’ler, öğrenciler ve sivil halk, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törende yerini aldı. Kaymakamlık, komutanlık ve belediye çelenkleri Anıta bırakıldı. Saygın duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Asker, marş sırasında göndere 3 Türk Bayrağı çekti. Resmi tören, böylelikle son buldu.

ALTERNATİF ÇELENK
Öte yandan, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın da katılımı ile CHP Ereğli ilçe örgütü, bazı STK’larla birlikte alternatif çelenk bırakma hareketi gerçekleştirdi. CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras, gurup adına yaptığı konuşmasında, “bu ülkenin kaderini 29 Ekim 1923’te yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına olan minnetimiz, Türkiye Cumhuriyet’i ilelebet yaşadıkça devam edecektir” dedi. Grup, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Diğer yandan, İYİ Parti Ereğli İlçe Teşkilatı mensupları da Anıt önünde ayrıca hatıra fotoğrafı çektirdi.  
DEVAM EDECEK
Cumhuriyet’in 95. yılı kutlama etkinliği, yarın yapılacak (29 Ekim) 3 resmi tören ile sürecek. 09.30’daki ilk tören ile Kaymakam İsmail Çorumluğu, tebrikleri kabul edecek.10.00’daki ikinci tören ise Sahil Bulvarı’nda gerçekleştirilecek, tören geçişi ile halkın bayramı tebrik edilecek.
Saati 18.30 olarak belirlenen son tören ile de Fener Alayı icra edilecek. Alay, Bağlık Karakolu olarak bilenen Çocuk Güvenlik Bürosu önünden hareket edecek, Atatürk Anıtı’na kadar yürüyecek.

-OLAY- 
Cumhuriyet'in İlanı, hukuksal olarak, İkinci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923 günü gerçekleşen oturumunda Mustafa Kemal'in hazırladığı anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesiyle Türkiye Devleti'nin yönetim şeklinin cumhuriyet olarak belirlenmesidir.

 

“95. YIL” EREĞLİ’DE KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Karadeniz Ereğli’de düzenlenen törenle kutlandı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran3
şaşkın1
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo