Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

90'LI YILLAR !.

90'LI YILLAR !.

EreÄŸli FM`de


EreÄŸli FM Yayın ve Reklam Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu Arzu’yla Devri Âlem programına; 90’lı yıllarda hafızalarımıza kazınan ÅŸarkılardan biri olan “Ah Canım Vah Canım”  ÅŸarkısının kahramanı namı deÄŸer Ahmet Akkaya   "Ah Canım Ahmet” oldu.

 

Arzu Tekin: Öncelikle hoş geldiniz. Ahmet Akkaya (Ah Canım Ahmet) ne zaman müzikle uğraşmaya başladı?

Ahmet Akkaya: Merhaba Arzucum, teÅŸekkür ederim. Bana Ahmet diyebilirsin. Kendimi daha genç ve iyi hissederim sanıyorum. EreÄŸli FM’ in tüm dinleyicilerine merhaba. 4-5 yaÅŸlarımda sesimi fark edip kendimi odaya kapatıp vücudumda aÄŸrılarım olduÄŸunda kendimi ÅŸifalamamla baÅŸladı. Bunu o dönem bilinçli yapmasam da, bana iyi geldiÄŸini hissettim ve bunun baÅŸkalarına da iyi geleceÄŸini düşündüm. Babamın ilkokula baÅŸladığımda bana baÄŸlama almasıyla bu duygum pekiÅŸti. BaÄŸlama dersleri alarak türkülerle müziÄŸe baÅŸladım ve daha sonra piyanoyla devam ettim. Åžarkılarımı kendim yazıyor ve aranje ediyorum. 90 lı yıllarda Almanya’dan Ä°stanbul’a geldiÄŸimde MFÖ grubundan sevgili Özkan UÄŸur’la tanıştım ve yapım ÅŸirketinde yapımcılığımı yapmasıyla profesyonel müzik hayatıma geçiÅŸ yaptım. Türkiye’nin ah canım Ahmet’i oldum.

 

Arzu Tekin: 90 lı yıllardaki üretimi ve müzik sektörünü iyi bilenlerdensiniz. Size göre o yıllarda bu kadar iyi şarkıların yapılması, günümüzde yine bu şarkıların severek dinlenmesini neye bağlıyorsunuz?

Ahmet Akkaya: Tatsız tuzsuz bir yemeÄŸi kimse hayal etmez.90’lı yıllarda çok iyi ÅŸarkılar yazıldı ve söylendi. Çok baÅŸarılı aranjeler yapıldı. Türkiye’de o dönemde yaÅŸayan gençlerin yüksek enerjisinden kaynaklı ortaya çıktı. O dönem de ne kadar iyi müzisyen ve enstrümanist varsa onların büyük emekleri var bu ÅŸarkılarda. Dijital hiç bir ÅŸey yok analog kayıtlarla defalarca baÅŸa sarar en iyisi olana dek kaydı tamamlardık. Ä°nsanı topluma veren tükenir, sanatı topluma verenler tüketemezler. 90’ların hikâyesi biraz bu ve çok seviliyor. Dünya da 90’ları yaÅŸamış insanlar çok ÅŸanslı. Kendi adıma yaptığım ÅŸarkıların söz müzik soundunu ve aranjelerini kendim yapıyorum. Hepimiz kendi yaptıklarımızla yargılanırız bu hayatta. Ben hep pozitif yargılandım ve kendi ÅŸarkılarımda hep pozitif mesajlar vermeye özen gösteriyorum. Hayat konusunda, dünya görüşü konusunda iyi fikirlerim olduÄŸunu düşünüyorum. Popülist bir anlayışla müzik yapılamaz bence. Uzun yıllar ayakta kalabilmek insanın kendisinden de ödün vermesidir. Dolayısıyla Türkçe sözlü müzik yapma adına hala çalışıyorum. Ãœretmeye devam ediyorum. Bu toprakların kokusundan, dokusundan, ruhundan beslenip evrensel bir boyuta taşımak ÅŸarkıyı kalıcı ve baÅŸarılı kılıyor.(ülkemizde popüler olup çok para kazanıp lüks yaÅŸamak benim çok önemsediÄŸim bir konu kesinlikle deÄŸil)bunu da senin programın aracılığıyla bir kez daha dinleyicilerimizle paylaÅŸmak istedim.

Arzu Tekin: Her ne kadar ah canım vah canım ÅŸarkısıyla ön plana çıkıyor olsan da; aşık, dayanamam ve bana göre çok özel olan, Aşık Veysel’in uzun ince bir yoldayım türküsünü çok modern ve eserin yapısını bozmadan yorumlamışsın.

Ahmet Akkaya: Âşık Veysel ÅžatıroÄŸlu’nun deÄŸerli bir eseri ve kendisi bizim çok kıymetlimizdir. Âşık Veysel’in bu eÅŸsiz eserini yorumlamak bambaÅŸka bir duygu. Ailesinin de izniyle bu eseri aranje ederek 98 yılında gururla yorumladım.

Arzu Tekin: Nerelisin Ahmet?

Ahmet Akkaya:DoÄŸma büyüme Mersin’liyim.

Arzu Tekin:  Mersin aynı zamanda Yörük kültürünün günümüzde hala yaÅŸatıldığı bir ÅŸehir.  Sarıkeçili yörüklerin doÄŸal yaÅŸamlarını takip ediyorum ve inÅŸallah bir gün ziyaret etmek istiyorum.

Ahmet Akkaya: Annem yörük kızıdır. Seni toros daÄŸlarında, Dinar’da yörük çadırlarında ağırlayalım inÅŸallah Arzu, Buz gibi yayık ayranı içmeye davet edelim seni.

Arzu Tekin: Ä°nÅŸallah çok teÅŸekkür ederim. Biz de seni EreÄŸli’ye davet edelim. EreÄŸli’ye geldin mi daha önce?

Ahmet Akkaya : Gelmedim ama babam 50 yıl önce askerliÄŸini EreÄŸli’de yapmış. Kısmet olursa gelmeyi çok isterim.

Ä°lk baÅŸta EreÄŸli FM’e ve özelikle sana ve EreÄŸli FM dinleyicilerine çok teÅŸekkür ederim.

Sonsuz sevgiyle herkesi selamlıyorum. Sağlıkla kalın!..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran8
gülücük3
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo