parçalı bulutlu 8 o C Kdz. Ereğli

80 milyona adalet istiyoruz!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 26-29 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilen “Adalet Kurultayı” ile ilgili açıklamada bulundu.

80 milyona adalet istiyoruz!

Siyaset 7 yıl 7 ay 9 gün 16 saat 3 dakika önce 896

Haberi Paylaşın

Demirtaş, adalet vurgusu yaptığı yazılı açıklamasında, “Devlet güçlüler, zenginler için olduğu kadar yoksullar ve güçsüzler için de adaleti sağlamalıdır” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşan 80 milyon yurttaş için adaletin sağlanması gerektiğini belirten Demirtaş, şunları kaydetti:
“Siyasi iktidarın her taraftan kuşattığı ve müdahele ettiği, siyasallaşmış bir yargı sistemi adalet sağlayamaz. Siyasi otorite karşısında eğilen, bükülen, adaleti sağlamaktan çok, siyasal iktidarın taleplerini ve isteklerini yerine getiren, iktidardan korkan, cübbelerinin kendilerine yüklediği sorumluluğu yerine getiremeyen, mesleki itibarı verildikleri adaletli kararlarla değil de, sonsuz itaat ile sağlanacağı yanılgısı içinde olan yargı mensuplarına ve Türkiye’deki adaleti bitiren Ak Parti hükümetine inat; sonuna kadar hak, hukuk, adalet talebimizi, bağımsız ve tarafsız yargı mücadelemizi, Türkiye’de adalet 80 milyon için ve tam olarak sağlanıncaya kadar sürdüreceğiz.

Adalet ortak paydamız!
Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü ile başlatılan adalet umudu, Çanakkale’deki ’Adalet Kurultayı’ ile güçlendi. Çünkü adalet, toplumun her kesiminin ortak paydasıdır. Güvenpark’ta adaletin yeniden tesisi için 2 bin kişi ile başlatılan yürüyüş, Maltepe’de 2 milyon kişinin katıldığı mitingimizle taçlandı. Bu yürüyüş, dünya demokrasi tarihine, en uzun süreli ve mesafeli demokratik yürüyüş olarak altın harflerle yazılmıştır. Maltepe’de korkuya boğulmak istenen bir toplumun adalet haykırışı, Çanakkale’de vücut bulmuştur.

Çanakkale ruhu bize güç verdi!
Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı topraklarda, toplumun her kesiminden vatandaşımızla on binlerce vatandaşımız ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Adalet Kurultay’ından son derece önemli sonuçlar çıktı. Yoğun bir program içinde 8 panelin, 77 Çalıştayın yapıldığı kurultayda 679 konuşmacı söz aldı. Her bir başlık, konusunda uzman katılımcılar tarafından, tüm yönleriyle ele alındı ve tüm bu çalışmalar da kayıt altına alındı. Bu yönüyle de tarihe ayrı bir not düşülmüş oldu.

Adalete erişim, temel bir haktır!
Moderatörlüğünü yaptığım ’Adalete Erişim Hakkı’ başlıklı panelde birbirinden değerli konuklarımızla, adalete erişimi, olması gerektiği düzeyde sağlanamayan dezavantajlı gruplar ile ilgili olarak önemli ve değerli görüşme ve değerlendirmeler yaptık.
Yapılan değerlendirme ve görüşmeler sonucunda adalete erişimde kadınlar, engelliler, yoksullar, sığınmacılar gibi dezavantajlı grupların yaşadığı sorunlarla, bu sorunların aşılması için yapılabilecekler ve atılabilecek somut adımlar konusunda da düşünceler dile getirildi.”

Adalet anıtına bir tuğla!
Adalet Anıtı’na da isminin yazılı olduğu tuğlayı koyan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, bu anıtın tarihe geçeceğini belirtti. Çanakkale’de yapılan adalet kurultayında yapılan çalışmaların Türkiye’de ki adalet sorununun çözümü için kitaplaştırılacağı bildirildi.

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 20 saat 47 dakika önce EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
3 gün 19 saat 21 dakika önce ALAPLI'DAKİ KAZADA 1'İ AĞIR 3 YARALI
5 gün 19 saat 4 dakika önce TTK'DA İŞE ALIM LİSTESİ BELLİ OLDU
4 gün 11 saat 45 dakika önce İKİ KATLI BİNA ALEVLERE TESLİM OLDU
6 gün 16 saat 3 dakika önce MAZOTA 2.52 TL İNDİRİM, ULAŞIMA % 35 ZAM !
20 saat 4 dakika önce KAMYONET 2 YAYAYA ÇARPTI !
4 gün 21 saat 4 dakika önce BU FOTOĞRAF EREĞLİ'DEN
2 gün 12 saat 21 dakika önce İŞTE MAÇIN GENİŞ ÖZETİ
5 gün 12 saat 53 dakika önce POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA