Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UZUN MEHMET’İ ANMA PROGRAMI..

UZUN MEHMET’Ä° ANMA PROGRAMI..

Tarih; 8 Kasım 1829 yılında EreÄŸli’nin Kestaneci Köyü’nden Uzun Mehmet’in KöseaÄŸzı’ndaki deÄŸirmene un öğütmeye gittiÄŸinde sıra beklerken Neyrendere yatağında bulduÄŸu siyah taÅŸ parçalarını deÄŸirmenin ocağına atmasıyla taÅŸkömürünün bulunduÄŸunu yazar. TaÅŸkömürünü bulmanın bedelini de öldürülerek ödeyen ve tarihe “ilk maden ÅŸehidi” olarak geçen Uzun Mehmet her yıl olduÄŸu gibi bu yıl da anılıyor. Kdz. EreÄŸli Kaymakamlığı “8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömür’ün BulunuÅŸ Günü Kutlama Programını” açıkladı.

Kömürün bulunuÅŸunun ardından 1848 yılında baÅŸlatılabilen kömür üretimi sadece bölgeye deÄŸil, tüm Türkiye’ye ve özellikle de Karadeniz’e ekmek kapısı oldu. Kimi dönemler 50 binler civarında maden işçisinin çalıştığı sektör de 5 binin üzerinde ÅŸehit verildi.  Sayısız işçinin  ocaklarda yaralanıp sakat kaldığı madencilik sektörü Uzun Mehmet’i Anma programında bir kez daha gündeme gelecek.

KUTLAMA TÖRENÄ°NÄ°N PROGRAMI ŞÖYLE:  

8 Kasım 2015 Pazar - Uzun Mehmet  Anıtı Önü    

09.40   Okulları Temsil edecek öğrenci ve  sorumlu öğretmenlerin                  

Bayrak ve Flamaları ile Uzun Mehmet Anıtı önünde yerlerini  almaları.  

09.55   Sivil - askeri personel ve daire müdürleriyle okul  müdürlerinin Uzun Mehmet Anıtı önünde yerlerini almaları    

10.00   Çelenk Sunma Programının Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Serkan KeleÅŸ tarafından sunumu  

10.01   Çelenk sunumu (Kaymakam,Garnizon Komutanı,Belediye BaÅŸkanı,TTK  Armutçuk Müessese Müdürü,Genel Maden-Ä°ÅŸ Sendikası ve Amele BirliÄŸi Temsilcileri ile birlikte tek çelenk)  

10.05   Saygı duruÅŸu,Ä°stiklal Marşımızın söylenmesi ve Bayrağımızın göndere çekilmesi  

10.10  Protokol KonuÅŸmaları           

10.25  Åžiir ve Kompozisyonların okunması, resim,ÅŸiir okuma ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi  

10.40   Töreninin sona ermesi  

Not: Havanın  elveriÅŸsiz  olması  nedeniyle Çelenk Sunma töreni yapıldıktan sonra Kutlama Programı Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda  8 Kasım 2015 Pazar günü  saat 10.30’da yapılacaktır.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo