Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

8 gün süren ilk duruşması sona erdi!.

8 gün süren ilk duruşması sona erdi!.

Bolu’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe giriÅŸimine iliÅŸkin, "anayasayı ihlal" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlarından 3’ü tutuklu 10 eski askeri personelin ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın 8 gün süren ilk duruÅŸması sona erdi.Bolu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya, geniÅŸ güvenlik önlemleri altında getirilen tutuklu sanıklar, meslekten ihraç edilen Bolu 2. Komando Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Ä°smail GüneÅŸer, Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak ile tutuksuz sanıklar Yarbay Murat Gelen, üsteÄŸmenler Burak Civelek, Vahit Sergisi, Ä°brahim Arslan ve Ãœmit Birinci ile astsubay Ahmet Ãœney ile avukatları katıldı. Sabah oturumunda 12 tanığın ifadesini dinleyen mahkeme heyeti, öğleden sonra ise Murat Gelen, Burak Civelek, Vahit Sergici, Ä°brahim Arslan ve Ahmet Ãœney’e HTS kayıtlarının raporlarını okuyup, sanıklara görüşlerini sordu. Sanıklar, aleyhlerinde olan ifadeleri kabul etmediklerini söyledi.
Mahkeme başkanının, tanık ifadelerine karşı diyecekleri olup olmadığını sorduğu sanıklardan İsmail Güneşer, tesadüfen haberi olduğu sözde sıkıyönetim direktifiyle ilgili hiçbir işlem yapmadığını ve yaptırmadığını ileri sürerek, tahliyesini talep etti.
Veli Ceylan ise "Bu kadar dedikodu ve iftiranın olduğu ortamda mahkemeniz nezdinde gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Tahliyemi istiyorum." dedi.
Darbe teÅŸebbüsünün yaÅŸandığı gece tugay komutanlığının nöbetçi amiri olan Nuri Kıyak da askerlere verdiÄŸi iddia edilen kanunsuz bir emir nedeniyle tutulan tutanaktan dolayı yargılandığını belirterek, "FETÖ terör örgütüyle alakam olduÄŸuna dair bir kanıt yok. Bana isnat edilen suçlamaların tamamı tanık ifadelerine dayanıyor. Bana verilen KOKTOD emrini uyguladım. Bunu bana Vali söylemiÅŸ olsaydı, ben yine o düzeni uygulamak için iÅŸlem yapacaktım. Sekiz aydır tutukluyum. MesleÄŸimden atıldım. Zaman zaman kendimi anlatmak için mahkeme huzurunda fevri çıkışlarım oldu. Özür diliyorum. Tahliyemi talep ediyorum." ÅŸeklinde konuÅŸtu.Mahkeme heyeti, Ä°smail GüneÅŸer, Veli Ceylan ve Nuri Kıyak’ın üzerlerine atılı kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi ve kaçma şüphesinin olması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, diÄŸer tanıkların dinlenmesi için duruÅŸmayı erteledi.

5 KİŞİ SERBEST KALDI

Öte yandan,  FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında Alaplı merkezli operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan 15 sanık’tan 5 kiÅŸi adli kontrol ÅŸartıyla serbest kaldı...Serbest Kalan isimler: N.O, Ä°.S, M.S, Ö K ve CY, DiÄŸer 10 Sanığın ise tutuklulukların devam ettiÄŸi öğrenildi..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo