Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

7 VATANDAŞI ENKAZDAN CANLI OLARAK ÇIKARDILAR

7 VATANDAŞI ENKAZDAN CANLI OLARAK ÇIKARDILAR

Gaziantep`te arama kurtarma çalışmalarına katılan Ereğli İtfaiyesi Ereğli`ye döndü


6 Åžubat sabahı 10 ilde meydana gelen depremi öğrenir öğrenmez bölgeye giden Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye ekibi, görevlerini tamamlayarak kente döndü. Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, itfaiye Arama Kurtarma ekibine gayretleri için teÅŸekkür ederken; “Ekibimiz 9 günde yapılan çalışmada 7 vatandaşı canlı olarak enkaz altından çıkarttılar, 32 vatandaşımızın da cansız bedenini yetkililere teslim ettiler” dedi.

6 Åžubat Pazartesi sabaha karşı meydana gelen KahramanmaraÅŸ merkezli deprem sonrası yola çıkan, 55 kiÅŸilik Kdz. EreÄŸli Belediye Ä°tfaiye ekibi, AFAD koordinasyonunda bölgede yürüttüğü çalışmaları tamamlayarak EreÄŸli’ye döndü.

Ekipleri, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık ve eÅŸi Neriman Posbıyık, AKM’de kurulan Yardım Merkezi’nde karşıladı.

YIKINTILAR ARASINDAN 7 VATANDAŞI CANLI ÇIKARDILAR

Arama Kurtarma ekibine gayretleri için teşekkür eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şunları söyledi:

“Deprem sabahı durumu öğrendiÄŸimizde Ä°tfaiye Müdürü beni aradı, direk talimat verdim bölgeye gidin diye. Hiçbir yerden izin almadan ilk etapta 16 kiÅŸilik arama kurtarma ekibi, ilk bölgeye giden ekip oldu. Daha sonra 21 kiÅŸilik çadır kurmak ve malzeme dağıtımında yardım etmek üzere 21 kiÅŸilik ekip gönderdik, daha sonra da gönüllülerin de olduÄŸu 18 kiÅŸilik ekibi Ä°tfaiye Müdürü Muhammet Ali AteÅŸ’in koordinasyonunda bölgeye gönderdik. Ekiplerimiz 9 gün bölgede yaptıkları çalışmalarda 7 vatandaşı enkaz altından canlı çıkardılar, 32 vatandaşımızın da cansız bedenini yetkililere teslim ettiler. Gayretleri için tüm halkımız adına kendilerine teÅŸekkür ediyorum.”

ATEŞ: AFAD, BÖLGEDE KULLANILAN MALZEMELERİ BİZE TESLİM ETTİ

Ä°tfaiye Müdürü Muhammet Ali AteÅŸ, AFAD yetkililerinin yapılan çalışma nedeniyle EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiyesine ve BaÅŸkan Halil Posbıyık’a teÅŸekkür ettiklerini belirterek; “Bölgede yaptığımız çalışmalar sonunda ekiplerimize verilen hilti, kesme aletleri ve diÄŸer aletleri AFAD yetkilileri bizlere zimmetledi ve herhangi bir felaket olduÄŸunda sizi çağıracağız, bu eÅŸyalarla gelin dediler. BaÅŸkanımız da bir araç göndererek o aletleri EreÄŸli’ye getirdik” dedi.

Ekiple birlikte bölgeye giden İtfaiye Amirleri Burak Demirören ve Mehmet Ali Demirkol da yapılan çalışmalar ve yaşadıkları anılar hakkında açıklamalarda bulundular.

7 VATANDAŞI ENKAZDAN CANLI OLARAK ÇIKARDILAR

Gaziantep`te arama kurtarma çalışmalarına katılan Ereğli İtfaiyesi Ereğli`ye döndü

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo