Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

7 İŞ MAKİNESİ ÇALIŞIYOR !

7 İŞ MAKİNESİ ÇALIŞIYOR !

Ereğli`de alternatif yol çalışmaları devam ediyor


Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, belediyenin yaptığı çalışmaları bölge basınıyla birlikte gezdi, kent trafiÄŸini rahatlatacak alternatif yol çalışmalarını yerinde gösterdi. Belediyeye kazandırdıkları ‘7 iÅŸ makinesiyle dağı, taşı deviriyoruz’ diyen BaÅŸkan Posbıyık, “Amacımız, ana caddelerdeki trafik yükünü azaltmak ve Belen Sanayi, Hastane ve Terminale alternatif ulaşımı saÄŸlamak” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesinin sahada yaptığı çalışmalar, bölge basınına tanıtıldı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beraberinde belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve teknik ekip ile birlikte kent genelinde devam eden belediye çalışmalarını basınla paylaştı. İlk durak Uyuyan Güzel Tepesi çevresinde devam eden alternatif yol çalışmaları oldu.

Başkan Posbıyık, trafik yükünü rahatlatacak yeni yollar açtıklarını belirterek şunları söyledi:

“Uyuyan Güzel Tepesi çevresinde yeni yollar açtık. Terminale, Belen Sanayisine baÄŸlantı yolları oluÅŸturduk. Amacımız ana caddeyi yoÄŸunluÄŸa boÄŸmamak. Bu yolları açmadan önce daha henüz zamlar gelmemiÅŸti, 7 tane büyük makineler almıştık ve bir riske girdik. Bu riskte kazançlı EreÄŸli Belediyesi çıktı. Gelen zamlardan sonra bu iÅŸ makinelerini çok ucuza almış olduk. O makinelerle ÅŸimdi dağı taşı deviriyoruz. Burada açtığımız yolların yüzde 50’si bitti. Müteahhitler artık bu tarafa doÄŸru akmaya baÅŸladı, yeni konutlar yapılmaya baÅŸlandı.”

Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Cömert ise yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Buradaki yol açma çalışmalarını yaparken Orman Ä°ÅŸletme Müdürlüğü’nden gerekli izinleri alarak yapıyoruz çalışmamızı. Burada alacağımız aÄŸaçların hepsini izin alarak aldık. Yolları stabil olarak hazırladık, alt yapısını yaptıktan sonra üst yapısını asfalt ve kaldırımlarını sonrasında yapacağız.”

BaÅŸkan Posbıyık ve beraberindekiler daha sonra 4 mahallenin kesiÅŸme noktasında açılan Yeni YaÅŸam Alanı’na geçerek burada çocuklarla ve vatandaÅŸlarla görüştü. Posbıyık, “Buradaki her yaÅŸtan insan kalabalığını görünce ne kadar doÄŸru bir iÅŸ yaptığımız ortaya çıkıyor” dedi.

 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo