9 o C Kdz. Ereğli

7 gün 24 saat kamerayla izlen köy

Çocuk kaçırma, çocuklara uygulanan şiddet ve cinsel istismar olaylarının artması, yurttaşları çeşitli çareler bulmaya itiyor. Bir köy, bu tür girişimlerin önüne geçmek için kendi kamera sistemlerini kurdu…

Çevre ve Yaşam 5 yıl 9 ay 28 gün 5 saat 25 dakika önce 660

Haberi Paylaşın

Zonguldak Alaplı ilçesine bağlı yaklaşık 450 nüfuslu Cambazlı köyünde yaşayanlar, ülkenin canını sıkan olaylara karşı önlem aldı. Köylüler, küçük çocuklarını korumak için 13 bin lira maliyetle köyün giriş çıkış ve meydanındaki 5 farklı noktaya güvenlik kamerası sistemi kurdu. Köy, 24 saat kameralardan izleniyor.
Köy Muhtarı Mehmet Yalçın, konuya ilişkin gazetecilere açıklamasında, çalışan güvenlik güçlerine vatandaş olarak yardım edilmesi gerektiğini söyledi. Yaşanan son olayları üzüntü ve endişe ile takip ettiklerini anlatan Canbaz, şöyle dedi:
"Kurduğumuz kamera sistemi sayesinde hırsızlık olayları tamamen kesildiğini ve 24 saat kayıt yapan güvenlik kameraları caydırıcı oluyor. Kameralar sayesinde rahat ettik. Ayrıca köye gelen yabancıları da takip etme şansı yakaladık. Başka köylere de bu sistemi kurmalarını tavsiye ederim. Her ne kadar jandarma ekiplerimiz köylerimizin güvenliği için gece gündüz çalışsa da bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 22 saat 16 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 10 saat 17 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 6 saat 44 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 5 saat 45 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 11 saat 38 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 52 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 20 saat 22 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 9 saat 11 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
1 gün 21 saat 47 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 1 saat 22 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?