13 o C Kdz. Ereğli

7’den 70’e herkes Kitap okudu

Eğitim 7 yıl 1 ay 3 gün 4 saat 28 dakika önce 971

Haberi Paylaşın

Kdz.Ereğli İlçesinde Kütüphane Haftası dolayısıyla ’81 İlde Kitap okuyoruz” etkinliği düzenlendi.53.Kütüphane Haftası dolayısıyla Tüm İllerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik Sahil Bandındaki Mitolojik Kahraman Herkül heykelinin bulunduğu alanda yapıldı.İlçedeki çeşitli okullardan yaklaşık bin öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrenciler kendileri getirdikleri kitapların yanı sıra Ereğli İlçe Kütüphanesi’nden dağıtılan kitapları da 30 dakika boyunca okudu. Kdz. Ereğli Halk Kütüphanesi Müdürü Hülya Fidan gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

BAŞKAN UYSAL, GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL ETKİNLİK

Öğrenciler ile birlikte kitap okuyan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, "Gördüğüm en güzel etkinliklerden bir tanesi. Kitap okumayı bende çok seviyorum. Kültür Bakanlığımızın düzenlediği 81 İlde kitap okuma etkinliğine gelerek destek verdik" dedi.

60 ÖĞRENCİ İLÇE MERKEZİNE GETİRİLDİ

Kdz.Ereğli Soroptimist Kulübü Yöneticileri ise daha önceden de yardım götürdükleri 3 köy okulundan toplam 60 öğrenciyi ilçe merkezine getirerek bu etkinlikte yer almasını sağladı. Yine yazar Nurgül Ateş’in kitaplarını hediye ederek imzalattıran kulüp yöneticileri Ereylin Alışveriş Merkezi’nde öğrencileri yemeğe götürdü.Öğrenciler ise Mitolojik Kahraman Herkül’ün heykeli çevresinde kitap okumaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Kdz. Ereğli Belediyesi’nde temizlik işlerinde çalışan bir işçi ise yaklaşık 30 dakika boyunca kitap okuduktan sonra görevine devam etti.

(Ereğli FM Haber Merkezi )

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 11 saat 11 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 2 saat 23 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 9 saat 24 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 6 saat 28 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 6 saat 2 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
7 gün 3 saat 41 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
5 gün 17 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 10 saat 45 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 4 saat 52 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 8 saat 18 dakika önce KAZA ; 2 YARALI