Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

65 YAŞ TEPKİSİ !

65 YAŞ TEPKİSİ !

Ereğli`de 65 yaş tartışması..


Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı başkanlığında önceki gün İlçe Trafik Komisyonu toplandı.
Kaymakam Yapıcı, kanunların uygulanacağını belirterek, 65 yaş ve üstünün ilçede ücretsiz taşınacağını duyurdu.
Bugün tarihi itibariyle de ilçe merkezindeki halk otobüslerinin kalktığı durakta polisler halk otobüslerine yönelik denetim gerçekleştiriyor.
Şoför esnafının yanına gelen Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, şoför esnafının mağdur edildiğini, herhangi bir desteğin kendilerine sağlanmadığını, 8 Bin Lira emekli maaşı alan kişinin dahi halk otobüslerinden ücretsiz faydalanmak istediğini belirtti.
'KRİTER GETİRİLMELİ'
Yetkililerin bu duruma bir kriter getirmesi gerektiğine değinen Başkan Civelek şunları söyledi:
“Bir yasa kanun çıkmış 65 yaş ve üzerindekiler bedava çekilecek diye, fakat bu konu hiç hesaplanmadan ilçeden ilçeye değişmesi lazım. Bazı ilçelerde bu halk otobüslerine yardım ediliyor bazı büyük şehirlerin kendi halk otobüsleri var. Halk otobüslerinden zaten bunların problem olmuyor. Diyor ki her tarafta bunlar taşınıyor burada niye taşınmıyor? Her tarafta taşınıyor ama bu halk otobüslerine yardım ediliyor. Mazot yardımı ediliyor, para yardımı ediliyor sonra belediyenin kendi arabaları var bunlar ücretsiz çekiyor. Burada esnafımız mağdur. 
Şimdi zaten pandemi bitmiş durumda değil, hastalıklar artıyor bunlar çıkıyor 65 yaş üstüne bindirip de tekrar insanlara hastalık bulaştırmaya gerek yok ki. Biraz daha sabırlı olsunlar.
İkincisi 8 bin lira maaş alan emekli var, 3 tane dairesi olan emekli var bunlar da bedava binmek istiyor. Hak verilmiş bu hak doğru bir hak değildir. Bunu gelir tespiti yapılarak hakikaten biz ne yapalım maaşı az olan emeklileri çekelim bedava çekelim, 8 bin lira alan da binmek istiyor o da istiyor bu da istiyor. Bu halk otobüsüne zengin binmiyor arabası olan binmiyor işçiler biniyor sadece kimden para toplayacağız biz bu insanların çoğu icralık. Bizim bu konuda bu kadar üzerimize gelinmesin yetkililerden rica ediyorum bu kadar üzerimize gelinmesin. Emekli ise parasıyla binecek, 1 lira versin emekli binerken ama versin yani. Emeklilerin işi bitmiş 65 yaş ve üzerindeki adamın işi bitmiş sadece ulaşımı mı kalmış Türkiye’de? Türkiye’de esnafımız mağdur oluyor. 
Sorun çözülmezse ceza yazacaklar bağlayacaklar. Bağlasınlar arabaları fark etmez yani.
İlçe başkanı ile de görüştük, verilen kanunun bu diyor herkes kanunlara uyacak diyor ama kanun kanun ama bazen de esnafımıza olur değil mi? Kanun çıktığı zaman ne oluyor ilçe trafik komisyonu, siyasiler bu durumu esnetiyor değil mi? İl trafik komisyonları var sağlık kurulları var.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
kızgın3
şaşkın2
hayran1
üzgün1
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ahmet Çk

13 Kasım 2021 - 22:21

Bşakan biraz daha acıtaasyon yap !

Ahmet Çk

13 Kasım 2021 - 22:16

Halka verilen hak neden zor geliyor, devletten iste yok emekli maaşı alıyormuş , hakkınızı başkalarının hakkını göstererek aramayın

Uğur kalamış

13 Kasım 2021 - 10:32

Fırat Yalman Engelli derken %40 engelliler mi Şeker,Tansiyon,kronik rahatsızlığı vb engelliler mi yoksa fiziksel ve zihinsel engelliler mi ? Devletin maaş bağladığı her engelli faydalansın yalandan tek doktorun verdiği raporlarla olmasın bir çok ilde ve ilçede bu konuda uygulamalar yapıldı

Hüseyin Yılmaz

11 Kasım 2021 - 22:42

Helal olsun başkana…bir işin hak olması için adalet gerekir. Yolcu da memnun olmalı esnafta

FIRAT YALMAN

11 Kasım 2021 - 14:28

O ZAMAN ENGELLİ VATANDAŞ DA ÜCRETSİZ OLARAK FAYDALANSIN

Yorum Yazın

Canlı Radyo