Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AİLENİN DRAMINA DUYARSIZ KALINMADI

AÄ°LENÄ°N DRAMINA DUYARSIZ KALINMADI

EreÄŸli’de 2008’de elektrik kontağından çıkan yangında kullanılamaz hale gelmesinin ardından hayırseverler tarafından onarılan iki odalı eve yerleÅŸen, birisi engelli 6 çocuklu Ã‡etinkaya ailesinin yaÅŸadığı zorluklar haber yapılınca hayırseverler yardım için seferber oldu.

Sofular köyünde çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlerden yardım bekleyen Ã‡etinkaya ailesinin feryadına vatandaÅŸlar duyarsız kalmadı. Aileyi evlerinde ziyaret eden bazı vatandaÅŸlar, çocuklar için bez, süt ve mama yardımında bulundu.

Annenin, "Çocuklarıma süt yerine çay içiriyorum, onları naylon poÅŸetle bezliyorum" sözlerinden etkilenen yurt içi ve dışından çok sayıda kiÅŸi de telefonla ulaÅŸtığı Ä°smet Çetinkaya’ya yardım sözü verdi.

Çetinkaya,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerin yaÅŸadıkları Ã§ileye duyarsız kalmadığını, farklı illerden ve ülkelerden çok sayıda kiÅŸinin telefonla arayarak yardımda bulunmak için adres bilgilerini aldıklarını söyledi.

Hayırseverlerin özellikle çocuk bezi, mama ve süt olmak üzere yardımda bulunacaklarını belirttiÄŸini anlatan Çetinkaya, "Çok mutlu olduk, Allah herkesten razı olsun. Gönderenden de göndermeyenden de Allah razı olsun" dedi.

Anne Åžerif Çetinkaya da eÅŸinin telefonunun bir an olsun bile susmadığını vurgulayarak, "Bir hayırsever sabah saatlerinde evimizin önüne süt ve çocuk bezi bırakmış. ÇocuÄŸumun altını bezledim ve onlara süt verdim. Bundan daha güzel bir mutluluk var mı?" diye konuÅŸtu.

- Bakanlık devrede

EreÄŸli Kaymakamı Ä°brahim Çay,  Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla aileye yardımların sürdüğünü belirterek, "Evde yapılan yeni incelemenin ardından perÅŸembe günü gerçekleÅŸtirilecek vakıf toplantısında ailenin durumun deÄŸerlendirileceÄŸiz. Her türlü desteÄŸi vermeye ve yardımı yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri de bakanlığın ailenin durumuyla yakından ilgilendiği bilgisini vererek, devletin aileye ayda bin 100 lira destek sağladığını anlattı.

Yetkililer, ailenin evine gidilerek inceleme yapılacağını, gereken her türlü desteÄŸin verilmeye devam edileceÄŸini kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo