Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

6 Balıkçı Teknesi Battı!..

6 Balıkçı Teknesi Battı!..

 Akçakoca’da ÅŸiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

Saatte 60 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle 6-8 metre arasında oluşan dalgakıranı aşarak teknelere zarar verdi. Limanda bulunan 6 balıkçı teknesi, parçalanarak battı, limanda bulunan tekneler ise alabora oldu. Balıkçılar, liman kenarında bulunan ağlarını ve makaralarını kurtarma çalışması yaptı.

Balıkçılardan Kubilay Ülker (42), birçok balıkçının teknesinin denizde alabora olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Teknelerimiz büyük hasar gördü, arkadaşlarımın teknesi de alabora oldu. Limanın kenarından izledik, hiçbir şey yapamadık. Belediye tarafından limanımıza lunapark kurulmasından dolayı teknelerimizi karaya çıkartamadığımız için bu sorunla karşılaştık. 6 kayığımız parçalandı. Yaklaşık 60 bin liralık zararımız var."

Ülker, ilerleyen saatlerde dalga boyunun yükselmesinden korktuklarını ifade ederek, "Halimiz perişan. Mağdur durumdayız. İlerleyen saatlerde de şiddetini artırması bekleniyor." dedi.

Teknesi alabora olan Bilal Yavuz da, "ArkadaÅŸlar telefon açtı hemen geldim, durum kötü. Kayıklarımız deniz yüzeyindeydi, ÅŸimdi gözükmüyor. Kayıklarımızı ve aÄŸlarımızı denizden alamadığımız için bu durumla karşılaÅŸtık." diye konuÅŸtu. 

Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın gece saatlerinde artarak devam edeceğini bildirdi.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo