Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

55 DEPREM ÇADIRI SOBASI YAPTILAR

55 DEPREM ÇADIRI SOBASI YAPTILAR

Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden anlamlı proje


EreÄŸli  Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, proje ve imalatı yapılan ve KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerden etkilenen bölgeye gönderilmek üzere yapımı tamamlanan 55 adet “Deprem Çadırı Sobası”nın Ä°l Milli eÄŸitim Müdürlüğüne teslim etti.
Okulun resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, Pazar ve Elbistan merkezli yaÅŸanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 Ä°l’de, odun sobasına ihtiyaç duyulduÄŸu hatırlatıldı.
Bunun üzerine okuldaki gönüllü öğretmenlerin ihtiyaç duyulan “Deprem çadırı Sobası” proje tasarımı üzerine çalışma yaptığı anlatılan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:
“Proje aÅŸamasında deprem sonrası meydana gelebilecek artçı sarsıntılar sonucu devrilme, zehirlenme, yangın ve kullanılacak odun/kütük boyutu gibi riskler göz önüne alınarak sobanın proje/tasarım çizimleri, Gemi Ä°nÅŸa Öğretmenimiz Bekir Balkan tarafından oluÅŸturuldu. Sobanın üretimine yönelik de okulumuz öğretmenleri, velileri ve mezun öğrencilerimiz maddi destek saÄŸlandı. 55 adet ‘Deprem Çadırı Sobası’ imalatı için gerekli olan sac malzemesi Karadeniz EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurumumuza bedelsiz olarak teslim edildi. Lazer Kesim iÅŸlemleri ve kesilen parçaların bükümlerine, bölgemizde üretim yapan dış paydaÅŸlar tarafından destek verildi.
Deprem Çadırı Sobası malzemelerin kesim, büküm, kaynak, montaj ve boya işlemleri kurumumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından gönüllük esaslı olarak Gemi Yapımı ve Gemi Makineleri Atölyelerinde gerçekleştirildi. Üretimi tamamlanarak sevkiyatı yapılan sobalarda kullanılmak üzere kurumumuz öğretmenlerinin maddi desteği ile 100 adet soba borusu temin edilerek teslim edildi..
Deprem Bölgesine gönderilmek üzere ürettiÄŸimiz ‘Deprem Çadırı Sobası’ imalatında gönüllülük esası ile görev alan ve emeÄŸi geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimiz ile malzeme/hizmet desteÄŸi saÄŸlayan hayırsever kurumlar ve kiÅŸilere teÅŸekkür ederiz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo