Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

6 Binin Üzerinde Kitap Yardımı

6 Binin Üzerinde Kitap Yardımı

Zonguldak’ta iki üniversite öğrencisi, Diyarbakır’da görev yapan öğretmen arkadaÅŸlarının okuluna kütüphane kurmak amacıyla baÅŸlattıkları kampanya kapsamında, 50’yi aÅŸkın ilden aldıkları destekle 6 binden fazla kitap topladı.

Bülent Ecevit Ãœniversitesi’nden (BEÃœ) mezun olmasının ardından, Ergani ilçesi Hanköy Ortaokulu’nda Ä°ngilizce öğretmeni olarak göreve baÅŸlayan Abdullah Ekin, üniversitedeki arkadaÅŸlarıyla görüşerek, kampanya ile kütüphane oluÅŸturmak istediÄŸini belirtti.

Bunun üzerine BEÃœ’de okuyan Burak Yetkiner ve Anıl Barış Özgül, sosyal medyadan "1 Dakikanı Ayırır Mısın?" sloganıyla 15 gün önce baÅŸlattıkları kampanya ile yurdun dört bir yanından 6 bini aÅŸkın kitap topladı. Öğreniciler, evlerinde biriktirdikleri  kitapları, köy okullarına kendi elleriyle teslim etmeyi hedefliyor.   

Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi Ä°ÅŸletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yetkiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde görevli öğretmen arkadaÅŸlarının okulunda kitap talebi üzerine kampanya baÅŸlattıklarını belirtti.

- 50’yi aÅŸkın ilden 6 binin üzerinde kitap yardımı

Kampanyanın duyurulmasıyla yüzlerce kişinin kendileriyle irtibata geçtiğini, birçok lise ve üniversitenin de destek verdiğini anlatan Yetkiner, şöyle konuştu:

"Kampanyamız çok büyük ilgi gördü ve 50’yi aÅŸkın ilden 6 binin üzerinde kitap yardımı oldu. Bu kadar ilgiyi beklemiyorduk. Amacımız daha çok üniversite çevresinde bir ÅŸeyler yapabilmekti ama özellikle sosyal medyada destekçilerimiz artınca doÄŸal olarak kampanyamız tüm ülkeye yayılmış oldu. Bu da bizi hem ÅŸaşırttı, hem çok mutlu etti. Ä°nsanlar, kitaplarla birlikte küçük kağıtlara yazdıkları duygulu mesajları da bizlere iletiyor. Genciyle, yaÅŸlısıyla kampanyaya çok büyük ilgi var."

Yetkiner, arkadaÅŸlarının görev yaptığı Hanköy Ortaokulu’nun ihtiyacı olan kitapları fazlasıyla karşıladıklarını aktararak, "Artık bölgedeki çevre okulların ihtiyaçlarını da karşılayacak hale geldik. Mart ayına kadar sürecek kampanya ile 20 bin kitap toplamayı amaçlıyoruz." diye konuÅŸtu. 

- Diğer köy okullarına da yardım edecekler

Aynı bölümde okuyan Anıl Barış Özgül de köy okullarında ihtiyaç duyan öğrencilere kütüphane açabilmek için başlattıkları kampanyaya olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Ãœlkenin zor zamanlardan geçtiÄŸi ÅŸu günlerde, bir nebze de olsa gündem deÄŸiÅŸtirmek ve köy okullarındaki kardeÅŸlerine el uzatmak istediklerini kaydeden Özgül, "Ä°lk etapta Han Ortaokulu’na bir kütüphane açmak istiyoruz. Destekler gerçekten büyük bir artış gösterdiÄŸi için çevredeki diÄŸer köy okullarına da yardım yapmayı düşünüyoruz. Sadece kitap deÄŸil, okul öncesi eÄŸitim setlerini de kabul ediyoruz. Kitapların teslimatını da Diyarbakır’a giderek, kendi ellerimizle yapacağız." ifadesini kullandı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo