Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

5 YILLIK PLAN VAR!.

5 YILLIK PLAN VAR!.

Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu, "Batı Karadeniz GeliÅŸim Projesi’nin inÅŸallah Sayın BaÅŸbakanımız ilan edecek. Batı Karadeniz’deki bütün illerimizi, Zonguldak baÅŸta olmak üzere geliÅŸtirmek istiyoruz. Bu konuda 5 yıllık plan hazırladık" dedi.

 

AK Parti Ä°l BaÅŸkanlığı Kongresi öncesi Vali Ali Kaban’ı ziyaret ederek ÅŸeref defterini imzalayan EroÄŸlu, burada yaptığı konuÅŸmada, Sevgililer Günü’nde Zonguldak’ta bulunmanın mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını söyledi.

Her ÅŸeyin temelinde sevgi olduÄŸunu vurgulayan EroÄŸlu, "Yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmek zaten bizim anlayışımız. Zonguldak’ı gerçekten çok seven bir kiÅŸiyim. Burada pek çok yatırım yaptık. Hükümetimiz kente çok büyük önem veriyor" diye konuÅŸtu.

Eroğlu, kentin içme suyu problemini dağları delmek suretiyle çözdüklerini, Ereğli ilçesinde de içme suyuyla ilgili projeler yürüttüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Derelerin tamamını ıslah ediyoruz. Zonguldak’taki bütün dereleri 100 milyon lira ayırmak suretiyle ıslah edeceÄŸiz. Engebeli arazi nedeniyle burası taÅŸkınlara çok müsait. Dolayısıyla 42’ye yakın dere ıslah ettik, 17 tane de yapılıyor. Bu yıl, bütün derelerin ıslahlarını, taÅŸkın koruma tesislerini bitireceÄŸimiz bir yıl."

- Batı Karadeniz Gelişim Projesi

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun kenti ziyaretinde müjde açıklayacağına iÅŸaret eden EroÄŸlu, "Batı Karadeniz GeliÅŸim Projesi’ diye büyük bir proje hazırladık. Filyos Projesi, onunla alakalı bütün yapılacak barajlar, dere ıslahları, orada sanayinin kurulması... Gerçekten burası kuzeye açılan, bilhassa Rusya ve komÅŸu ülkelere açılan kapı olacak. Avrupa ticaretinde gemiyle, limanıyla muazzam geliÅŸim bölgesi olacak, buna yürekten inanıyorum" ifadesini kullandı.

Eroğlu, projeyle ilgili çalışmaları bakanlık olarak tamamladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Batı Karadeniz GeliÅŸim Projesi’ni inÅŸallah Sayın BaÅŸbakanımız ilan edecek. Batı Karadeniz’deki bütün illerimizi, Zonguldak baÅŸta olmak üzere geliÅŸtirmek istiyoruz. Bu konuda 5 yıllık plan hazırladık. Zaten çok sayıda hizmete imza attık. Sadece biz deÄŸil, Karayolları da çalışıyor. Eskiden Ä°stanbul’dan Zonguldak’a  8-10 saatten önce gelemezdik. Åžimdi daÄŸlar delinmiÅŸ. Ä°stanbul’dan 3 saatten önce kente geldik. Yolları kısalttık. Burası aynı zamanda turizm açısından cennet olacak. DoÄŸal Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz, burayı turizme açmak için büyük bir tabiat turizmi master programı hazırladı. Ä°nÅŸallah onları da masaya yatıracağız. Ä°nÅŸallah bu hedeflerimizi gerçekleÅŸtirmek için çalışma yapacağız."

Orman köylülerine büyük destek vermeye baÅŸladıklarını aktaran EroÄŸlu, "Bozuk orman alanlarında kırsal kalkınma için o bölgedeki vatandaÅŸlarımız için ne gerekiyorsa dikiyoruz, ceviz, badem, gelir getirici ÅŸeyler. Onun 3 yıl bakımı orman teÅŸkilatına ait, geliri de vatandaÅŸa. Kura çekiyoruz, o yörede yaÅŸayan kim varsa hane başına teslim ediyoruz. Bu da kırsal kalkınma açısından çok önemli" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, Ereğli, Çaycuma ilçesi ve çevresiyle ilgili de proje hazırlandığını, oranın da su problemini kökten çözeceklerini sözlerine ekledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo