Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“5 MİLLETVEKİLİNİN 2’Sİ !

“5 MİLLETVEKİLİNİN 2’Sİ !

Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş gündeme dair açıklamalar yaptı.


Kdz. EreÄŸli Dijital Medya ve Gazeteciler DerneÄŸi (ERMED) BaÅŸkanı DoÄŸan Gönüllü, BaÅŸkan Yardımcısı Fikri Kapan, Denetim Kurulu Ãœyeleri YeÅŸim Çakır ve Fahrettin Özaydın ile birlikte Kdz. EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ’i makamında ziyaret etti. 
Ziyarette ERMED BaÅŸkanı DoÄŸan Gönüllü, 1 Ekim’de gerçekleÅŸen TSO seçimlerinde yeniden baÅŸkan seçilerek güven tazeleyen KeleÅŸ’i kutladı ve yeni dönem çalışmalarında baÅŸarılar diledi. Gönüllü ayrıca KeleÅŸ’in son dönemlerdeki ilçe bileÅŸenlerini ve siyasileri sorunların çözümü için bir araya getirmekteki gayretini takdirle karşıladıklarını ifade etti. 
“TARÄ°HÄ° BÄ°R BAÅžARIYLA GÃœVEN TAZELEDÄ°K”
Ziyaretten duyduÄŸu memnuniyeti ifade eden TSO BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ de seçimde 7 meslek komitesinden de çoÄŸunluk oyu alarak tarihi bir baÅŸarı elde etmelerini, “tabi bu geçmiÅŸ dönemde yapmış olduÄŸumuz baÅŸarılı iÅŸlerin bir anlamda bizim için tekrar güven oylamasına sunumu noktasında bir göstergeydi. Birlikte yola çıktığımız arkadaÅŸlarımız gerçekten ÅŸehrin her anlamında karşılığı olan, bu ÅŸehri kucaklayan, bu ÅŸehrin insanı tarafından sevilen ve bu ÅŸehre istihdam saÄŸlayan iÅŸlerinde baÅŸarılı arkadaÅŸlarımız.” ÅŸeklinde deÄŸerlendirdi. 
“TARAFLAR ARASINDA KÖPRÃœLERÄ° KURAN, SORUNLARIN ÇÖZÃœMÃœ İÇİN AKSÄ°YON ALAN BÄ°R KURUMUZ"
KeleÅŸ, EreÄŸli’nin birlikteliÄŸe ve bir arada iÅŸ yapma kültürüne inanan insanların bir araya geldiÄŸi organizasyonlara ihtiyacı olduÄŸunu söyledi ve “Ticaret ve Sanayi Odası tatbiki direk bir icra makamı deÄŸil. Ama bir ÅŸekilde bu köprüleri kuran, bu ÅŸehrin ihtiyaçlarını görüp tespit eden ve bunların çözümü için aksiyon olan ciddi bir kurum. Bunun için de duruÅŸunuzun güçlü, aynı ÅŸekilde inandırıcılığınızın olması ve doÄŸru konulara temas etmiÅŸ olmanız gerekiyor. Yine herkesle de aranızın iyi olması, diyaloglarınızın çok doÄŸru ve iyi kurgulanmış olması gerekiyor. Bunun en somut örneÄŸini Liman konusunda gördük. Milletvekilleri, belediye baÅŸkanını bir araya getirmek suretiyle ortadaki sorunları masaya koyduk ve aksiyon aldık. Akabinde de çok kısa bir süre içerisinde çözüme ulaÅŸtık. Bu durumda EreÄŸli kazandı, EreÄŸli’de iÅŸ yapan insanlar kazandı, ihracatçı kazandı, Kdz. EreÄŸli Belediyesi kazandı, deniz acenteleri, nakliyeciler herkes kazandı, kaybedeni yok. En önemlisi de ilk defa farklı kutuplardaki siyasi bileÅŸenlerin bir araya gelerek bu ÅŸehir için ortak iÅŸ yapılabileceÄŸini göstermeleri oldu. Bu inÅŸallah bir baÅŸlangıç olur, ben bunun devamının geleceÄŸini de düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi. 
“EREÄžLÄ° BÃœYÃœYOR, BÄ°Z DE BUNA ÖNDERLÄ°K YAPIYORUZ”
Kdz. EreÄŸli TSO olarak 2 bin 800 üyeye hizmet verdiklerini kaydeden KeleÅŸ, “hızlı bir ÅŸekilde de artan bir üye profilimiz var. Sabah OSB’de müteÅŸebbis toplantısına katıldım; 2 bin 424 çalışana ulaÅŸmış OSB’miz bir, bir buçuk sene sonra bu rakam orada 5 bini bulur. OSB’de ilk yüz içerisinde bir firmamız da var, yine ilk 100 içerisine girmeye namzet firmalarımız da var. EreÄŸli büyüyor, biz de büyümenin önünü açmak için önderlik yapıyoruz. Devam eden projelerimiz var. 2. OSB projemiz devam eden, takibimizdeki projelerden bir tanesi. Bunun yanına bir OSB alanı daha katıyoruz. Tabi daha henüz birini bitirmeden diÄŸeri ne oluyor diyebilir insanlar ama bunların ÅŸu anda hazırlığını yapmak durumundayız çünkü yazışmaları zaten üç-dört sene sürüyor.” dedi.

“KAFES BALIKÇILIÄžI İÇİN KOSKOCA DENÄ°ZDE YER BULAMIYORUZ” 
Yatırım çalışmaları süren ‘Kafes Balıkçılığı' konusuna da deÄŸinen KeleÅŸ, “Bizim üzerine odaklandığımız da gökkuÅŸağı alabalığı, Türk somonu. Bununla ilgili bir sorun var koskoca denizde kendimize yer bulamıyoruz. Ya rıhtım, ya demirleme sahası, ya askeri tatbikat sahası, ya turizm bir dünya engelle karşılaşıyoruz. Ama bunları da aÅŸacağız. Çünkü bu Kafes Balıkçılığı iÅŸi 250 milyon dolar ihracat potansiyeli olan bir iÅŸ. Bu büyük bir zenginlik.” diye konuÅŸtu. 
“KALKAN BALIÄžI POPÃœLASYONUNU ARTIRMAK İÇİN TALEPTE BULUNDUK”
KeleÅŸ, balık avcılığı konusunda da EreÄŸli’nin önemli bir konumda olduÄŸunu kaydederek, “kalkan balığı bu bölgenin en önemli balıklarından. Maalesef soyu tükenmek üzere, giderek azalıyor. Bunun için hem bakanlığa hem Trabzon Su Ãœrünleri Enstitüsüne yazı yazdık; burada balıkçılığın arttırılması için balıklandırma yapılmasını istedik. Ä°nÅŸallah bu talebimiz de olumlu sonuçlanacaktır.” dedi. 
“5 MÄ°LLETVEKÄ°LÄ°NÄ°N 2’SÄ° EREÄžLÄ°’DEN OLMALI”
2023’de yapılacak genel seçimlerde Zonguldak’tan seçilecek 5 milletvekilinin 2’sinin EreÄŸli’den olmasını arzu ettiklerini belirten KeleÅŸ, “bunun içinde oda olarak bir aksiyon da alacağız. Böyle bir beklentimiz var ve bunun da hayata geçmesi gerekiyor. Böylece daha kolay iÅŸlerimizi göreceÄŸimizi düşünüyoruz.” görüşlerine yer verdi. 
“TOBB, EREÄžLÄ°’DE 8 DERSLÄ°KLÄ° ANAOKULU YAPACAK”
KeleÅŸ, TOBB tarafından EreÄŸli’de yapılması planlanan okulla ilgili ise “biz Anadolu Meslek Lisesi yapma gayreti içerisindeydik. Fakat TOBB’un Milli EÄŸitim Bakanlığı ile yapmış olduÄŸu protokol okul öncesini kapsıyor. Bu yüzden iÅŸ tamamen okul öncesine döndü. Bununla ilgili olarak da Zonguldak Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğüne yazı yazıldı, TOBB kaynağı da aktardı. Bakanlık ihaleyi yaptıktan sonra Rifat HisarcıklıoÄŸlu baÅŸkanımıza gösterdiÄŸimiz alanda 8 derslikli anaokulu yapılacak.” dedi. 
KeleÅŸ, sözlerinin sonunda Zonguldak’taki TSO’lar ve Kdz. EreÄŸli Deniz Ticaret Odası ile birlikte uyum içinde olduklarını ve güzel iÅŸlere imza atmak için çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran3
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo