Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

5 Metrekarelik Dükkânda Bir Ömür!.

5 Metrekarelik Dükkânda Bir Ömür!.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, babasının yanında 37 yıl önce çırak olarak baÅŸladığı ayakkabı tamirciliÄŸini sürüdüren 62 yaşındaki Ömer Faruk Solak, babasından miras kalan 5 metrekarelik dükkanında ailesinin geçimini saÄŸlıyor.

Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının 1950’li yıllarda inÅŸa ettiÄŸi dükkanda baba mesleÄŸini sürdürerek 3 çocuk büyüttüğünü söyledi. 

Çocuklarının birinin öğretmenlik yaptığını, diÄŸerinin öğretmen ataması beklediÄŸini ve en küçük çocuÄŸunun da eÄŸitim fakültesine devam ettiÄŸini ifade eden Solak, "Bu küçük yerde geçimimi saÄŸladım. Çok şükür çocuklarımın istikbalini saÄŸladım." dedi.  

- "Çok para değil, yeterli para"

Babasının vefat etmeden önce ilçenin saygın esnaflarından olduÄŸunu anlatan Solak, "Ayakkabılarla babamın tavsiyesi ile tanıştım. 1980’de babamın yanında çırak olarak bu mesleÄŸe baÅŸladım. Bu meslek bana baba mirası. AÄŸabeyim o zamanlar lise okumak için Akçakoca’dan çıktı, babam beni bırakmadı. ’Gel beraber yapalım bu iÅŸi.’ demesi üzerine baÅŸladım." diye konuÅŸtu. 

Çok para kazanmadığını ama parasız da kalmadığını vurgulayan Solak, şöyle devam etti:

"3 çocuÄŸumu ayakkabı tamirciliÄŸi ile büyüttüm. Halimden memnunum. Baba mesleÄŸi bizim seçmemizle olmadı. Parası fazla deÄŸil ama kanaatkar bir yapıya sahip olduÄŸum için memnunum. 40 senedir hiç parasız kalmadım. Bu çok para deÄŸil, yeterli para. Çoluk çocuÄŸuma en iyisini yedirip içirecek kadar."  

Dükkanının kendisi için evinden de öte olduÄŸunu ifade eden Solak, anne babaların çocukların meslek seçiminde dikkatli olmaları gerektiÄŸine deÄŸinerek, "Bu mesleÄŸe 12-13 yaÅŸlarında baÅŸlanmalıdır. Aileler kötü alışkanlık kazanmamaları için çocuklarını bizlere emanet edebilir. Meslekte utanma olmaz, birinci kural bu. Bir mesleÄŸi seviyorsan yapacaksın, sevmiyorsan yapmayacaksın." diye konuÅŸtu. 

- "Mesleğe saygı en önemlisi"

Solak, kazancının çok olmadığını ancak sürekli olduÄŸunu aktararak  "Kazandığımız zaman çok kazanmayız ama devamlı kazanırız. 40 yıldır bir kere marketten veresiye pirinç almadım. 30-50 lira kazanırım ama bana yetiyor. Allah’a şükür. Bu da mesleÄŸimize duyduÄŸumuz saygı ve kanaatkar olmamızdan kaynaklanıyor. MesleÄŸe saygı en önemlisi." deÄŸerlendirmesini yaptı.

Babasının tavsiyelerine uyarak günlerini güzel geçirdiğini vurgulayan Solak, şunları kaydetti:

"Bana bu mesleÄŸi öğreten babama da her zaman dua ediyorum. Babamdan Allah razı olsun beni bu iÅŸe soktu, bana bir ekmek kapısı bıraktı. Babam, hastalıktan dolayı mesleÄŸi bıraktı, ben devam ettim. Bizim çocuklar okudu, bu mesleÄŸi yapmıyorlar. Bizden sonra da bu meslek biter." 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo