Kdz. Ereğli · 5 Kasım 2026, Perşembe 13° Yağmurlu $ 50,03€ 56,26 Altın 6.562
Son dakika

PORSUK AĞACI TESCİLLENDİ

Şafak NEGÜZEL Muhabir ·
  • 3.268
  • 0
  • 1 dk

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Beldesinde Orman ve Su İşleri  Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından  2016 yılında 4 bin 112 yaşında yeni bir porsuk ağacının tescillendiği belirtildi.

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Gümeli beldesinde bin ve bin 600 yıllık ağaçların ardından Orman ve Su İşleri  Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından  2016 yılında 4 bin 112 yaşında yeni bir porsuk ağacının tescillendiği söyledi.

Gümeli’deki 4 bin 112 yaşındaki Porsuk ağacının dünyaya tanıtılması gerektiğini belirten Saydam,”Türkiyen’nin en yaşlı ağaçları Gümeli yaylalarında bulunuyor. Bin ve bin 600 yıllık porsuk ağaçlarının ardından şimdide 4 bin 112 yaşında porsuk ağacı Orman ve Su İşleri  Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından  tescillendi. Yeni tescillenen porsuk ağacının Gümeli de Turizm için çok büyük bir katkı olacağına inanıyorum. Ben bu vesile Orman ve Su İşleri  Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haberi paylaşınYakınlarınızın da haberi olsun

Bu haber size ne hissettirdi?

İlk tepkiyi siz verin.

Sıradaki haber RESMİ İNDİRİMLER BAŞLADI!.. RESMİ İNDİRİMLER BAŞLADI!..Gündem3.196

Yorumlar 0

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Henüz yorum yokDüşüncelerinizi ilk siz paylaşın.