Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

4 Bin 112 Yaşındaki Ağaca Ziyaretçi Akını

4 Bin 112 Yaşındaki Ağaca Ziyaretçi Akını

Zonguldak Alaplı ilçesine baÄŸlı Gümeli beldesindeki 4 bin 112 yaşındaki porsuk aÄŸacına ziyaretçi akını yaÅŸanıyor.

Dünyanın en yaÅŸlı 5. aÄŸacı olarak tescillenmesinin ardından Karadeniz Teknik Ãœniversitesi Orman Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Ercan Oktan tarafından araziden alınan örneklerin laboratuvar ortamında incelenmesiyle 4 bin 112 yaşında olduÄŸu belirlenen porsuÄŸun, dünyanın en yaÅŸlı 5 aÄŸacından biri olduÄŸunun açıklanmasın ardından binlerce insan aÄŸacı görmek için Gümeli Beldesine gi̇di̇yor.

Gümeli Belde Belediye BaÅŸkanı Ahmet Saydam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu’nun Gümeli ormanlarında Bronz Çağı’ndan bugüne kadar Anadolu’da yaÅŸayan yegane canlı olarak nitelendirdiÄŸi porsuk aÄŸacını açıklamasının ardından hafta sonları otobüslerle insanların aÄŸacı ziyarete geldiÄŸini söyledi.

Zonguldak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi tarafından ağaca giden patika yolda ve ağacın çevresinde düzenlemeler yapıldığını ifade eden Saydam, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin en yaÅŸlı aÄŸaçları Gümeli yaylalarında bulunuyor. Bin ve bin 600 yıllık porsuk aÄŸaçlarının ardından 6 ay önce 4 bin 112 yaşında porsuk aÄŸacı Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tescillendi. Tabi aÄŸacın duyulmasını ardından Beldemize ayda binlerce insan aÄŸacı görmek için ziyaret geliyor. Özelikle hafta sonları guruplar halinde ziyaretçilerimiz oluyor. Zonguldak Milli Parklar Müdürlüğü aÄŸaca giden patika yolda ziyaretçilerin dinlenebileceÄŸi oturaklar ve aÄŸaç çevresinde düzenlemeler yaptı.

2 Bin nüfuslu küçük bir beldeyiz. AÄŸacı korumak için Bakanlığımızdan çöp konteyneri ve çöp arabası talep ettik. Ä°nÅŸallah bu talebimiz bir an önce yerine gelir.  4 bin 112 yaşındaki porsuk aÄŸacı Beldemize turizm açısından çok ÅŸey kazandırmaya baÅŸladı. Ä°nÅŸallah daha çok ÅŸey kazandıracağına inanıyorum. Yine Beldemizde yayla ve bal ÅŸenliklerimiz vardı. Bu etkinliklerimiz hızlı bir ÅŸekilde devam edecek." 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo