19 o C Kdz. Ereğli

4 ARALIK'A KADAR AÇIK !

Çelik ve Yaşam Heykel sergisi Karadeniz Ereğli`de açıldı.

Gündem 1 yıl 9 ay 9 gün 16 saat 15 dakika önce 1862

Haberi Paylaşın

Erdemir'in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması'nın derece alan eserlerini gösterildiği sergi Karadeniz Ereğli'de açıldı.

Bu yıl yedincisini düzenlen ve 11 okuldan 102 eser katıldığı geri dönüşüm temasıyla gerçekleşen yarışmada 31 eser sergilenmek üzere seçildi.

Seçilen eserler ise Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. ERDEMİR Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, kurdele kesilmesi öncesi konuşmasında, sanat eserlerinin oluşmasında ERDEMİR çeliğinin kullanıldığını belirterek şöyle dedi: “Türkiye’nin lider üretici olan ERDEMİR’in ekonomimize ve sanayimize yön vermesinin yanı sıra ülkemizin gelişmesinde de değerleri olan projelerle de destek verdiğini gösteriyor. Geleneksel hale gelen ERDEMİR’in Çelik Ve Yaşam Heykel Yarışması’nda ödül alan eserlerin çoğu ERDEMİR çeliğinden üretilmiştir. Bize destek olan Mimar Sinan Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum.”

Konuşmanın ardından Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, birlikte açılış kurdelesini kesti.

Sergilenen 31 eser 4 Aralık 2022 tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak. Hakkında/ ERDEMİR 2022 yılında 7'ncisini düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması ile ülkede ki sanat eğitimine katkı sağlamayı ve heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak genç yetenekleri desteklemeyi amaçlıyor.

ERDEMİR'in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği yarışmaya Türkiye'deki 11 üniversiteden, heykel alanında lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrenci öğrenciler toplamda 102 eserle katıldı.

Yarışmanın bu seneki teması Dönüşüm olarak belirlendi.

Değerlendirme sonucu heykeller birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra Mansiyon, Jüri Özel Ödülü ve Erdemir Özel Ödülü kategorilerinde ödüllendirildi. Yarışma kapsamında ayrıca 31 eser sergilenmeye değer bulundu.

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 9 saat 54 dakika önce 1 ÖLÜ 1 YARALI !
6 gün 16 saat 36 dakika önce ÖZEL HASTANEDE OLAY
4 gün 15 saat 36 dakika önce HASTANEDE OLAY (!) İŞTE O ANLAR !..
4 gün 9 saat 41 dakika önce HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEDİ !
4 gün 5 saat 51 dakika önce KIZIM SANA SÖYLÜYORUM, EREĞLİ SEN ANLA !
5 gün 15 saat 11 dakika önce 2 ÖLÜ 23 YARALI !
6 gün 14 saat 36 dakika önce ZONGULDAK YOLUNDA KAZA !
2 gün 17 saat 13 dakika önce AHMET ÜÇPINAR HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 12 saat 58 dakika önce EREĞLİ'DE 6 KİŞİ GÖZALTINDA