Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

4 ARALIK'A KADAR AÇIK !

4 ARALIK'A KADAR AÇIK  !

Çelik ve Yaşam Heykel sergisi Karadeniz Ereğli`de açıldı.


Erdemir'in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması'nın derece alan eserlerini gösterildiği sergi Karadeniz Ereğli'de açıldı.

Bu yıl yedincisini düzenlen ve 11 okuldan 102 eser katıldığı geri dönüşüm temasıyla gerçekleşen yarışmada 31 eser sergilenmek üzere seçildi.

Seçilen eserler ise Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beÄŸenisine sunuldu. ERDEMÄ°R Genel Müdürü Niyazi AÅŸkın Peker, kurdele kesilmesi öncesi konuÅŸmasında, sanat eserlerinin oluÅŸmasında ERDEMÄ°R çeliÄŸinin kullanıldığını belirterek şöyle dedi:  “Türkiye’nin lider üretici olan ERDEMÄ°R’in ekonomimize ve sanayimize yön vermesinin yanı sıra ülkemizin geliÅŸmesinde de deÄŸerleri olan projelerle de destek verdiÄŸini gösteriyor. Geleneksel hale gelen ERDEMÄ°R’in Çelik Ve YaÅŸam Heykel Yarışması’nda ödül alan eserlerin çoÄŸu ERDEMÄ°R çeliÄŸinden üretilmiÅŸtir. Bize destek olan Mimar Sinan Ãœniversitesi’ne teÅŸekkür ediyorum.” 

KonuÅŸmanın ardından EreÄŸli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı TuÄŸamiral Niyazi UÄŸur, Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, EreÄŸli Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Akın Çetin, birlikte açılış kurdelesini kesti. 

Sergilenen 31 eser 4 Aralık 2022 tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak. Hakkında/ ERDEMİR 2022 yılında 7'ncisini düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması ile ülkede ki sanat eğitimine katkı sağlamayı ve heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak genç yetenekleri desteklemeyi amaçlıyor.

 ERDEMÄ°R'in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ãœniversitesi iÅŸ birliÄŸiyle düzenlediÄŸi yarışmaya Türkiye'deki 11 üniversiteden, heykel alanında lisans ve lisansüstü eÄŸitim gören öğrenci öğrenciler toplamda 102 eserle katıldı.

Yarışmanın bu seneki teması Dönüşüm olarak belirlendi.

 DeÄŸerlendirme sonucu heykeller birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra Mansiyon, Jüri Özel Ödülü ve Erdemir Özel Ödülü kategorilerinde ödüllendirildi. Yarışma kapsamında ayrıca 31 eser sergilenmeye deÄŸer bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo