Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

39 Yıldır Gerçek Babasını Arıyor!.

39 Yıldır Gerçek Babasını Arıyor!.

- 39 Yıldır Gerçek Babasını Arıyor!.


Zonguldak’ta, henüz bebekken üvey aÄŸabeyi tarafından babasının mirasından faydalanmaması iddiasıyla tanımadığı birinin üzerine kayıt ettirilen 57 yaşındaki Bayram Ceran, babasının mirasından faydalanmak için DNA testi istiyor.


Kozlu beldesinde tek başına ikamet eden 57 yaşındaki Bayram Ceran, kendisinin bebekken Trabzon’da yaÅŸayan ve hiç tanımadığı Ali Ceran’ın nüfusuna kaydettirildiÄŸini ileri sürdü. Annesi Asiye ile babası Åžaban Terzi’nin dini nikahla yaÅŸaması sebebiyle babasının nüfusuna kayıt olamadığını öne süren Bayram Ceran, soyadının deÄŸiÅŸtirilmesi için mücadele veriyor. Ãœvey akrabasının kendisi gibi annesi Asiye, kardeÅŸleri Yadigar ve Ramazan’ı da Ali Ceran üzerine kaydettirdiÄŸini ileri süren Bayram Ceran, gerçek babası olduÄŸunu iddia ettiÄŸi Åžaban Terzi’nin mezarının açılarak DNA testi yapılmasını istiyor.


2003 yılında Zonguldak Adliyesi’ndeki Aile Mahkemesi’ne baÅŸvuran Bayram Ceran, “babalığın hükmen tayini” davası açılması için baÅŸvurmasına raÄŸmen, 18 yaşından itibaren 1 yıllık süre içinde mahkemeye baÅŸvurmadığı için davanın reddine karar verildi.

18 yaşına kadar sokaklarda büyüdü
18 yaşına kadar sokaklarda yaÅŸayan Bayram Ceran, 18 yaşından bu yana gerçek babasını arıyor. Ceran, maddi durumunun yetersiz olması sebebiyle yetkililerin sesini duymasını bekliyor. YaÅŸadığı süreci anlatan Ceran, "Benim babam Åžaban Terzi, annem Asiye Terzi. Resmi nikah olmadığı için babamın üzerine kayıt olamadım. 14 sene mahkemelere gittim. Babamın üzerine yazılamadım. Beni tanımadığım Ali Ceran’ın üzerine kayıt etmiÅŸler. Öyle birisini tanımıyorum. Tanımadığım kiÅŸinin üzerine küçüklüğümüzde yazılmışız. Benim babam Åžaban Terzi. Hukuk mücadelesi veriyorum. Mahkemelerde üvey akrabalarım doÄŸruları konuÅŸmadıkları için sonuçlanmıyor. DNA testi istiyorum. Mezarın açılmasını istiyorum. Yetkililerden yardım talep ediyorum. 1964 senesinde Ali Ceran diye birisinin üzerine yazdırmışlar. Böyle bir kiÅŸinin mezarı bile yok. Yıllardır gerçek babamı arıyorum. Ben Åžaban Terzi’nin gerçek oÄŸluyum. Bunu mahkemelerde ispatlamam lazım. Bunun ele alınması lazım. Maddi durumum da iyi deÄŸil. Bana yardım etmelerini istiyorum" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Bayram Ceran, kendisine yardım elinin uzanmasını bekliyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo