Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

30 Metreden Akan Şelaleler İlk Defa Görüntülendi

30 Metreden Akan Şelaleler İlk Defa Görüntülendi

- Turizmin gözdesi Gümeli’nin eÅŸsiz yaylalarına ÅŸelaleler de eklendi


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaylalar ve doÄŸal güzellikleriyle turistlerin ilgisini çeken Gümeli beldesinde yaklaşık 30 metre yükseklikten akan yeni bir ÅŸelale keÅŸfedildi. Gümeli ÅŸelalesinin Zonguldak’ta bulunan en büyük ÅŸelale olduÄŸu ifade edildi.
Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesine 20 kilometre mesafede ormanlık alan içerisinde ve yaklaşık 30 metre yüksekten akan yeni bir şelale keşfedildi. Her yıl 5 ila 10 bin arasında turist ağırlayan Gümeli beldesi, yaylaları ve ormanlardaki güzelliklerine yeni keşfedilen şelalelerin de ayrı bir güzellik katarak turistlerin gözdesi haline gelmesi bekleniyor.
Alaplı ilçesi Gümeli beldesinin ayrı bir doÄŸal güzelliÄŸe sahip olduÄŸunu belirten turizm rehberi Ekrem Zaman, keÅŸfedilen ÅŸelalenin dere yatağının en büyük ÅŸelalesi olduÄŸunu söyledi. Zaman, “Alaplı ilçemizin muhteÅŸem bir doÄŸası var ama Gümeli bölgesi ayrı bir doÄŸal güzelliÄŸe sahip. Porsuk aÄŸaçlarımız var 4 bin 120 yaşında, yaylalarımız var. DoÄŸası kadar deÄŸerli insanları var. Bu bölgeye ilk defa geliyoruz ve bugüne kadar hiçbir basın mensubu buraya gelmemiÅŸti. Ä°hlas Haber Ajansı’na bu anlamada teÅŸekkür ederiz. Burada gördüğünüz ÅŸelaleler, dere yatağının en büyük ÅŸelalesi, hatta bu ÅŸelalenin üst kısmında 5-6 metrelik sekler halinde ÅŸelaleler devam ediyor. Yukarıya geç saat olması sebebiyle çıkma ÅŸansımız yok. Yukarı çıkmak ve oradan aÅŸağıya inmek gerçekten zor. Bölgemiz her anlamda gerçekten muhteÅŸem güzelliklere sahip. Bugüne kadar hep GüneÅŸli ÅŸelalesi, Kayalıdere ÅŸelalesinden bahsediliyordu ama EreÄŸli bölgesinin bana göre en güzel ÅŸelalesi burası” dedi.


Gümeli beldesinde turizm tesisi iÅŸleten Veli Çakır ise Gümeli’nin turizm açısından çok büyük potansiyele sahip olduÄŸunu ancak ulaşım noktasında sıkıntı yaÅŸadıklarını ifade etti. Devlet büyüklerinden ulaşım konusunda yardım isteyen Çakır, uzak olmasına raÄŸmen kendilerine sesine kulak veren Ä°hlas Haber Ajansı’na da teÅŸekkür etti. Çakır konuÅŸmasında, “Buradaki doÄŸal güzelliklerden halkın bir ÅŸekilde bilmesinde fayda olur. Bacaklı yaylamız, Bölüklü yaylamız, Yıkılak yaylamız var, bunların hepsi ayrı bir doÄŸa harikası. Derelerimizde orijinal kırmızı benekli balıklarımız var. DoÄŸayı sizlerde keÅŸfettiniz, hiçbir yeri tahrip olmamış, nasıl oluÅŸmuÅŸ ise o haliyle duruyorlar. 4 bin 200 yaşında aÄŸaçlarımıza, yaylalarımız geliyorlar. Yaylalarımızda konaklayabiliyorlar, öğle yemeÄŸi, akÅŸam yemeÄŸi veriyoruz. Gelen misafirlerimize bin 637 rakamında kahvaltısını, yemeÄŸini, çayını, mangalını sınırsız veriyoruz. Ä°stek ne ise ona göre cevap vermeye çalışıyoruz. Sadece bize ulaşım, yol konusunda yardımcı olsalar, biz geri kalanları kendimiz halledebiliriz. Biz elimizden gelen her ÅŸeyi yapar ve yardımcı oluruz. Ben kendi ÅŸahsım adına söylüyorum 10 bin insanın ağırlayabilirim yılda. Åžu ana kadar 500 kiÅŸiye ulaÅŸtık. Yıllık 5 bin ile 6 bin arasında ziyaretçimiz oluyor. Gelir elde ediliyor, ÅŸehirleÅŸme duracak. Gümeli beldemizde yumurtası, yoÄŸurdu verecekler, seracılığa yönelecekler. Ä°nsanlar köyden, özünden kopmayacak. Her ÅŸey doÄŸal. Bize devlet büyüklerimizin yardımcı olmasını istiyoruz. Beldemiz olarak elimizden geliyorsa devletimizin yanındayız” ifadelerine yer verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo