Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

30 AĞUSTOS KUTLAMA MESAJLARI!...

30 AÄžUSTOS KUTLAMA MESAJLARI!...

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu ve Belediye BaÅŸkanı Muharrem Akdemir, 30 AÄŸustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

ÇaturoÄŸlu, mesajında, 30 AÄŸustos’un, Türkiye’nin geleceÄŸi için binlerce ÅŸehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde kanı ve canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meÅŸalesinin bir daha sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zafer olduÄŸunu belirtti.

Zaferin, ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatan severliği ve kahramanlığı ile kazanıldığını ifade eden Çaturoğlu, şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz, 30 AÄŸustos Zaferi’nden aldığı ilhamla 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemizi durdurmak isteyen FETÖ/PDY ve taÅŸeron terör örgütlerinin 15 Temmuz’daki hain ve sinsi planlarını boÅŸa çıkarmış ve milletimiz bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan baÄŸlılığını büyük bir kararlılık örneÄŸi sergileyerek ortaya koymuÅŸtur. Bu duygu ve düşüncelerle, baÅŸta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz ÅŸehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin, ordumuzun ve Zonguldaklı hemÅŸehrilerimin 30 AÄŸustos Zafer Bayramını kutluyorum."

BaÅŸkan Akdemir de 30 AÄŸustos Zafer Bayramı’nın Türk milletinin hürriyetinden vazgeçmeyeceÄŸini tüm dünyaya ispatlamasıyla ayrı bir önem taşıdığını vurgulayarak, açıklamasında, ÅŸu ifadelere yer verdi:

"30 AÄŸustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, kadınıyla çocuÄŸuyla, ordusuyla topyekun verdiÄŸi bir savaşın ve ulusal benliÄŸin kurtarıldığı ve zafer destanının yazıldığı gündür. 26 AÄŸustos 1071 Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’nun kapısı milletimize ardına kadar açılmış, 26 AÄŸustos’ta baÅŸlayıp 30 AÄŸustos 1922 günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile Türk Milleti Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağını bütün dünyaya ilan etmiÅŸtir. Türk ulusu, 30 AÄŸustos Büyük Zaferi ile insanlığa, insanca yaÅŸamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleÅŸebileceÄŸinin en güzel örneÄŸini verirken, bu uÄŸurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduÄŸunu da göstermiÅŸtir."

 

-----------------

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zafer Bayramının 94. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. İşte o mesaj;

Ulusun özgürlüğü, bağımsızlığı ve vatan topraklarının bütünlüğü adına tarihi bir gün olan 30 AÄŸustos Zafer Bayramının 94. yılında bize bırakılan bu büyük destanın coÅŸkusunu bir kez daha yaşıyor, o gün kazanılan zaferin büyük sevincini bir kez daha yürekten hissediyoruz. 30 AÄŸustos Zaferi, farklılıklarını zenginlik olarak gören milletimizin, vatan savunmasında bütünleÅŸerek, birlik ve beraberlik içerisinde yazdığı bir destandır. İçinde bulunduÄŸumuz ÅŸu zorlu günlerde, ülkemizin birlik ve beraberliÄŸine el uzatanların bilmesi gereken odur ki; din, dil, ırk, inanç farklılığı gözetmeden özgürlük mücadelesini kardeşçe veren ülkemizin yazdığı bu büyük destan ve bu bağımsızlık hiçbir zaman bitmeyecektir. Bugün böylesi ÅŸanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev geçmiÅŸimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceÄŸimize bakmak, birlik ve beraberliÄŸimizden ödün vermeden demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi ATATÃœRK’ün hedef gösterdiÄŸi muasır medeniyetler seviyesine ulaÅŸtırmaktır. Maalesef milletçe içinde bulunduÄŸumuz zorlu sürecin en büyük sorumlusu olan AKP iktidarı, yaÅŸanan bu olumsuzluklardan hiç ders almadan milli bayramlarımızı yeni nesillere ısrarla unutturmak istiyor. Bu sebeple her defasında milli bayramları kutlamamak için havadan sudan bahaneler buluyor. AKP, bu ÅŸekilde milli bayramları kutlamayarak, ülkemizdeki bölünmeleri ve ayrışmaları daha fazla derinleÅŸtiriyor. Biz CHP olarak ısrarla ve inatla milli bayramlarımızı kutlayacağız ve milletimizin birliÄŸini bütünlüğünü savunacağız. Bu duygu ve düşüncelerle bu destanın kahramanları olan baÅŸta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaÅŸlarını, ÅŸehitlerimizi ve gazilerimizi büyük bir saygı, minnet ve rahmet ile anıyor, onların bizlere bıraktığı bu zaferin bayrağını yılmadan, yorulmadan, ilelebet taşıyacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.

 

-----------------

 Zonguldak Valisi Ali Kaban, 30 AÄŸustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaban, mesajında, Türk mi̇lleti̇nin tari̇h boyunca bağımsızlığından ve özgürlüğünden ödün vermediÄŸini, esareti̇ kabul etmediÄŸini, canı pahasına da olsa i̇lke ve deÄŸerleri̇nden asla vazgeçmediÄŸini belirtti. 

Bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun Türk mi̇lleti̇ni̇n her zaman onurlu ve güçlü bi̇r bi̇çi̇mde var olmasını sağladığını aktaran Kaban, şunları kaydetti:

"Mi̇lleti̇mi̇zi̇n azi̇m ve kararlılığı, ÅŸanlı ordumuzun güç ve cesareti̇ sayesi̇nde gurur duyduÄŸumuz büyük zaferler kazanılmış, bu zaferler varlığımızı güçlendi̇rmi̇ş, ulusumuzun bağımsız ve özgür yaÅŸama kararlılığı tüm dünyaya gösteri̇lmi̇şti̇r. 30 AÄŸustos zaferi̇, mi̇lleti̇mi̇zi̇n aydınlık yarınlara ulaÅŸacağının göstergesi̇ olmuÅŸ, bağımsız ve mi̇lli̇ egemenli̇ğe dayalı Türki̇ye Cumhuri̇yeti̇ Devleti̇’ni̇n kurulmasının yolunu açmıştır. Türki̇ye Cumhuri̇yeti̇, baÅŸta büyük Atatürk olmak üzere yurdunu ve mi̇lleti̇ni̇ seven kahramanların, azi̇z ÅŸehi̇tleri̇mi̇zi̇n ve gazi̇leri̇mi̇zi̇n bi̇zlere kutsal bi̇rer mi̇rasıdır. 30 AÄŸustos Zafer Bayramı’nda baÅŸta Türki̇ye Cumhuri̇yeti̇’ni̇n kurucusu Atatürk ve si̇lah arkadaÅŸları olmak üzere, vatan savunması ve bağımsızlık uÄŸrunda canını feda eden azi̇z ÅŸehi̇tleri̇mi̇zi̇ ve kahraman gazi̇leri̇mi̇zi̇ saygıyla anıyorum. Mi̇lleti̇mi̇zi̇n 30 AÄŸustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum."

 

-----------------

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uysal, mesajında, Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 AÄŸustos Zafer Bayramı’nın, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiÄŸi tarih olduÄŸunu söyledi. 

Gelecek nesillere bu zaferlerin çok iyi anlatılması gerektiÄŸini belirten Uysal, "Genciyle, yaÅŸlısıyla, kadınıyla ve erkeÄŸiyle ülkemizin her bölgesinden birlik-beraberlik içerisinde milletimizin baÄŸrından çıkan kahraman ordumuz, bu savaÅŸta Türk Milletinin gücünü ve cesaretini kanıtlamış, kazandığı bu büyük zaferle de ülkemiz tarihine adını yazdırmıştır." ifadelerini kullandı. 

-----------------

 

Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci, 30 AÄŸustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

Özer, mesajında, 30 AÄŸustos 1922’nin Gazi Mustafa Kemal baÅŸkumandanlığında zaferle sonuçlanan büyük taarruzun, vatanın düşman iÅŸgalinden kurtarılarak, Türk milletinin tarih sahnesinde bağımsızlığına kavuÅŸmasındaki en önemli tarihlerden birisi olduÄŸunu belirtti. 

Zafer, pervasız bir işgalle tarihe gömülmek istenen bir milletin, küllerinden yeniden doğarak ve şahlanıp kendine gelişinin destanı olduğunu aktaran Özer, şunları kaydetti:

"Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’nun kapıları milletimize açılmış, bu tarihten sonra sayısız zaferlerle bağımsızlığını kazanan Anadolu toprakları, Türk milletinin birlik ve beraberliÄŸinden doÄŸan güçle düşmanların iÅŸgal heveslerini yıkmıştır. Güçlü bağımsızlık mücadelesi ve vatanseverliÄŸiyle tüm milletlere örnek olan aziz milletimiz kahramanlık destanları yazmaya devam ediyor. GeçmiÅŸte olduÄŸu gibi maalesef bugün de ülkemizin ve milletimizin birliÄŸine, beraberliÄŸine, kardeÅŸliÄŸimize ve geleceÄŸimize yönelik hain saldırılarla mücadele ediyoruz. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz’da gerçekleÅŸtirdiÄŸi darbe giriÅŸimi ve ardından PKK, PYD, DAEÅž gibi iÅŸbirlikçi terör örgütlerinin kalleşçe saldırıları, milletimizin dik duruÅŸu sayesinde kısa sürede bertaraf edilmiÅŸtir. Asırlardır bu topraklarda her türlü iÅŸgal ve ihaneti top yekun mücadele ederek bertaraf eden ’tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında bütünleÅŸen aziz milletimiz bu hain yapılanmaların da üstesinden gelerek, tüm dünyaya Türk milletinin büyüklüğünü yeniden göstermiÅŸtir. 30 AÄŸustos Zafer Bayramı vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaÅŸları baÅŸta olmak üzere, ÅŸehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve milletimizin Zafer Haftasını kutluyorum."

GMÄ°S Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci de 30 AÄŸustos tarihinin Anadolu’nun ve Türk ulusunun Büyük Atatürk’ün önderliÄŸinde yazdığı kahramanlık destanı olduÄŸunu belirterek, mesajında ÅŸu ifadelere yer verdi:

"30 AÄŸustos 1922’de zaferle sonuçlanan büyük taarruz, ulusumuzun, emperyalizme karşı verdiÄŸi büyük mücadelenin sonunda yeniden diriliÅŸidir. Kahraman ordumuz, BaÅŸkumandanlık Meydan Muharebesiyle Anadolu topraklarının ulusumuzun vatanı olduÄŸunu önünde durulamaz bir iradeyle tüm dünyaya ispatlamıştır. Bizler, 30 AÄŸustos Zaferi’ni kazanan tam bağımsızlık karakterine sahip bir ulusun evlatları, maden işçileri olarak, ülkemizin geleceÄŸi için yeraltı zenginliklerini tespit etmek ve yeryüzüne çıkararak ülkemizin ekonomisine kazandırmak için her türlü fedakarlıkla çalışıyoruz, çalışacağız. Ulusumuza bağımsızlığını kazandıran Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaÅŸları ile kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Ulusumuzun bağımsızlığı ve vatan sevgisi uÄŸruna canlarını veren aziz ÅŸehitlerimizi rahmetle anıyor, Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyoruz."

-----------------

Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, Zafer Bayramının 94. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. İşte o mesaj;

30 AÄŸustos 1922 yılında Mustafa Kemal’in BaÅŸkomutanlığında zaferle sonuçlanmıştır. BaÅŸkomutanlık Meydan Muharebesi sadece askeri bir baÅŸarıdan ibaret deÄŸil, aynı zamanda milletin yeniden doÄŸuÅŸunun ve çaÄŸdaÅŸ bir devlet kurmasının baÅŸlangıcıdır. Millet olarak birlik, beraberlik ve kardeÅŸlik anlayışı içerisinde güç ve cesaretle, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi korumaya devam etmeliyiz.

 

30 AÄŸustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü dolayısıyla;BaÅŸta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaÅŸlarını rahmetle anar, Tüm EreÄŸli halkının ve üyelerimizin bu anlamlı gününü kutlarım.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo