Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

261 KİŞİLİK İŞE 4 BİN 476 KİŞİ BAŞVURDU!.

261 KİŞİLİK İŞE 4 BİN 476 KİŞİ BAŞVURDU!.

Zonguldak’ta Türkiye Ä°ÅŸ Kurumu Genel Müdürlüğünce (Ä°ÅžKUR), Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamındaki 261 kiÅŸilik iÅŸe 4 bin 476 baÅŸvuru yapıldı.

Zonguldak Mesleki EÄŸitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen kura töreni öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Ä°ÅžKUR Ä°l Müdürü Gönül Demirsu, iÅŸsizliÄŸin azaltılması, istihdamın korunması ve artırılması, dezavantajlı grupların istihdamının saÄŸlanması amacıyla iÅŸ gücü yönetmeliÄŸi çerçevesinde TYÇP kapsamında il genelinde 261 kiÅŸinin iÅŸe yerleÅŸtirileceÄŸini söyledi.

Ä°lk olarak il merkezinde çalışacak 72 kiÅŸinin belirlenmesi amacıyla kura çekileceÄŸini belirtilen Demirsu, "Ä°l genelinde iÅŸe yerleÅŸtirilecek 261 kiÅŸi için toplam 4 bin 476 kiÅŸi baÅŸvurdu. Bugün merkez için yapacağımız kura çekimi ile 72 kiÅŸiyi belirleyeceÄŸiz. 17 Ekim’de kuradan ismi çıkan kiÅŸileri milli eÄŸitime baÄŸlı okullarda temizlik görevlisi olarak göreve baÅŸlatacağız. Bu kiÅŸiler 16 Haziran 2017’ye kadar çalışacaklar." diye konuÅŸtu.

- "Ä°smim kuradan çıktığı için çok mutluyum"

2 çocuk babası 45 yaşındaki Yaşar Koçak, bu zamana kadar sigortalı bir işte çalışmadığını ifade etti.

Bir gün dahi sigortası olmadığını dile getiren Koçak, "Ä°smim kuradan çıktığı için çok mutluyum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Başımızdan eksik etmesin." dedi. 

Ardından okullarda istihdam edilecek 72 işçi kurayla belirlendi. 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo