15 o C Kdz. Ereğli

260 yıllık "Tarihi Kadınlar Pazarı" TARİH OLUYOR!!!

260 yıllık

Kadın 4 yıl 7 ay 11 gün 23 saat 21 dakika önce 3491

Haberi Paylaşın

Zonguldak ili Alaplı ilçesinde yaklaşık 260 yıllık geçmişe sahip olan ‘Kadınlar Pazarı’ geleneği tükenmek üzere. Birkaç pazarcı kadın bu geleneği yaşatmaya çalışıyor.
Edinilen bilgiye göre, her gün sabahın erken saatlerinde pazara gelerek 40 yıllık tezgahını açan ve geçimini buradan sağlayan 70 yaşındaki Emine Akgün, gazetecilere konuşmasında pazarın eski tadının kalmadığını, eskiden her şeyin daha güzel olduğunu söyledi. Eşinin 20 sene önce vefat ettiğini, o günden beri oğluyla beraber çalıştıklarını anlatan Akgün, eski zamanlarda yapılan pazarcılık çok iyi geçtiğini ve şimdi gerekli ilgiyi görmediğini de belirterek, “burada organik tarım ürünleri satılıyor. Bu çalışma Alaplı’daki ekonomik ve sosyal hareketliliği bir türlü artıramadı" dedi.
İlçede ekonomik hayatın canlanması amacıyla belediye tarafından desteklenerek yerel ürünlerin satışının teşvik edildiği köylü pazarına ilgi olmadığı belirtiliyor. Bir zamanlar çevre il ve ilçelerden de gelen vatandaşların rağbet ettiği pazarın gözden düştüğü ifade ediliyor.
Organik yolla küçük üretim yapan vatandaşların ise yetiştirdiği domates, biber, patlıcan, yeşillik gibi ürünler, pazarda alıcılarını bekliyor.

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 1 saat 55 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
7 gün 57 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
2 gün 18 saat 25 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
1 gün 21 saat 12 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
2 gün 3 saat 7 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 20 saat 46 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
4 gün 15 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
5 gün 12 saat 19 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !
1 gün 23 saat 8 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !