14 o C Kdz. Ereğli

25 hektarlık orman kül oldu

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Çevre ve Yaşam 5 yıl 8 ay 6 gün 23 saat 59 dakika önce 902

Haberi Paylaşın

Kastamonu’nun Araç ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, 6 adet yangın söndürme helikopterin çalışması sonrasında kontrol altına alınabildi. İlk belirlemelere göre yaklaşık 25 hektarlık bir orman arazisi zarar gördü.
Edinilen bilgiye göre, ilçeyee bağlı Tavşanlı ve Çavuş köylerinde henüz belirlenemeyen nedenle dün akşamüzeri ormanlık alanda yangın başladı. Yangın, kısar sürede büyüdü. Köylülerin ihbarı sonrasında olay yerine gelen Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arozözler ve itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.
Yerleşim yerlerine kadar ilerleyen yangın, köylülerinde yardımıyla söndürüldü. İki adet helikopterin de katıldığı yangın söndürme çalışmalarında havanın kararmasıyla birlikte ormanlık alanda yangın gece boyunca devam etti.
Sabahın ilk saatlerinden itibaren Orman Genel Müdürlüğünden gönderilen 6 adet helikopter ile yangına müdahale edildi. Tamamen kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ederken, yerleşim yerlerini de tehdit eden herhangi olumsuz bir olayın olmadığı öğrenildi.
Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 25 hektarlık bir orman arazisinin zarar gördüğü belirtildi. Soğutma çalışmalarıyla birlikte zarar tespit çalışmalarının da halen devam ettiği öğrenildi.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 3 saat 49 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 19 saat 1 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 2 saat 2 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 23 saat 6 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 22 saat 40 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 20 saat 19 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 16 saat 55 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 3 saat 23 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 21 saat 30 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 56 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI