13 o C Kdz. Ereğli

24 Kasım Öğretmenler Günü

‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Gündem 6 yıl 5 ay 8 gün 19 saat 36 dakika önce 775

Haberi Paylaşın

İlk tören saat 09.00’da Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ın Atatürk anıtına çelenk koydu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan diğer bir kutlama programı saat 10.00’da Erdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Madenoğlu: Toplumun mimarları
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, törende konuşmasında, eğitime gönül veren insanların tarihin her döneminde en değerli kişiler olarak görüldüğünü söyledi. Toplumu mimarının öğretmenler olduğunu anlatan Madenoğlu, “ülkemizin dünyanın hatırı sayılır ülkeleri arasında yer alabilmesi; Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün deyişiyle çağdaş uygarlık, muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi siz değerli öğretmenlerimizin insanlarımızı iyi bir şekilde yetiştirmesine bağlıdır” dedi.

Korkmaz: Taviz yok
İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, çocukları en güzel şekilde geleceğe hazırlamaktan asla taviz vermeyeceklerini ifade ederek şöyle dedi: “Başöğretmen Atatürk’ün aydınlattığı yolda bugün on binlerce öğretmen yürümekte ve bu meşaleyi elden ele, gönülden gönüle yeni nesillere taşımaktadırlar. Her mesleğin araç gereci, kaynağı ve uygulama sahası vardır. Her meslek erbabı elindeki kaynak ve araç gereçlerle ortaya çeşitli ürünler koyar. Bizim mesleğin kaynağı da, araç gereci de ilmimiz; bu ilmin ortaya çıkardığı ürünler ise her anlamda iyi yetişmiş öğrencilerimizdir. Çocuklarımızı en güzel şekilde geleceğe hazırlamanın mücadelesinden asla taviz vermemeliyiz. Onlar bize milletimizin emanetidirler.”
Konuşmalardan sonra ise aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi ve aday öğretmenler adına Elif Cesur bir konuşma yaptı. Programda ayrıca emekli öğretmenlere de Kaymakam Madenoğlu tarafından şeref belgesi ve plaket verildi.
Program, Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi, ve müzik dinletisinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 22 saat 5 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 13 saat 17 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 20 saat 18 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 17 saat 22 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 16 saat 56 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 11 saat 11 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 21 saat 39 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 15 saat 46 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
16 saat 45 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 19 saat 12 dakika önce KAZA ; 2 YARALI