14 o C Kdz. Ereğli

24 KASIM MESAJLARI

24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları yayımlandı.

Gündem 4 yıl 5 ay 6 gün 12 saat 9 dakika önce 875

Haberi Paylaşın

“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 1928 yılında 'Başöğretmen' unvanı verilmesi vesilesiyle Öğretmenler Günü’nü, ülkemizde 24 Kasım 1981 yılından bu yana kutlanmaktadır. Dünyanın en kutsal ve en köklü mesleklerinden biri kuşkusuz öğretmenliktir. Geçmişten günümüze değin öğretmenlik mesleği, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasında özveri ve fedakârlık gerektirmiştir. Öğretmenlerimiz; tarih boyunca bu özveri ve fedakârlıkla; bilginin, çağdaşlığın, sevginin, gelişme ve ilerlemesine öncülük etmiş, toplumun bütün kesimlerine yol göstermiş, Türk Milletinin elde ettiği büyük başarılarda, büyük emeği geçmiş kahramanlarımız arasındadır.

Değerli Öğretmenler;

İstikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakârca çalışan sizler, ülkemiz için daima umut kaynağısınız. Bu nedenledir ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, ideallerini asla kaybetmeyen sizler, geleceğimizin mimarlarısınız. Yurdumuzun bütün çiçekleri sizlerin eseri olmakla birlikte, aklı hür, vicdanı hür, çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde; bilimin, sanatın, kültürün, sporun, dünyadaki her türlü gelişimine açık, hür düşünebilen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, güven sahibi, karakterli, ahlaklı, bilgili, ülkesine ve milletine bağlı, problem çözme yeteneği gelişmiş, çok okuyan ve sorgulayan, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden aynı zamanda bilim ve teknolojide üretebilen bireylerin yetişmeleri sizler sayesinde gerçekleşmektedir. Siz değerli öğretmenlerimizle, daha güçlü Türkiye için, güçlü nesiller yetiştirerek, varlığımızı ilelebet sürdüreceğiz. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin bu vesileyle “Öğretmenler Günü”nü kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk, başarı dolu bir ömür diliyorum.”

İSMAİL ÇORUMLUOĞLU

Kdz.Ereğli Kaymakamı

"Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözü, eğitimin bir ülkenin gelişip kalkınmasında en önemli unsur olduğunu bizlere göstermektedir.

Vatanına, bayrağına, devletine ve milletine bağlı nesiller yetiştirmek için bir ömür çalışan öğretmenlerimiz, aldıkları bu büyük sorumlulukları yerine getiren ilim neferleridir. Bizlere düşen en önemli görev ise öğretmenlerimize gereken saygı ve değeri vermektir.

Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle; Öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm eğitim şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimizi de rahmetle anıyor. Anadolu'nun her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, özveri, sabır, emekle çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." İfadelerine yer verdi.

Nuri Tekin

Alaplı Belediye Başkanı

“Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Geleceğimize yön verecek olan gençlerimizin yaşamlarının en önemli kısmı, hiç kuşkusuz eğitim ve öğretim hayatlarıdır. Bu yüzden öğretmenlik aslında gelecek mühendisliğidir. Böyle bir hizmetin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar yüksektir. Bu kadar büyük misyona sahip olan bu meslek öncelikle sonsuz sevgi ve fedakârlık ister.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” özdeyişinde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği misyon toplumsal, bireysel ve kuramsal anlamda bütün önem ve özeni hak etmektedir. Bizlere düşen görev bu hakkı teslim etmek, öğretmenlerimizi sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hatırlamak hatasına düşmemek, sorunlarını çözmede yardımcı olmak, onlara gereken saygıyı göstermek ve hak ettikleri değeri vermek olmalıdır.

İstikbalimizin mimarları olan öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Bu düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Doğal afetler, terör ve diğer sebeplerle hayatını yitirmiş ve şehit düşmüş tüm değerli öğretmenlerimizi de rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” İfadelerine yer verdi.

Gökhan Demirtaş

Gülüç Belediye Başkanı

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 21 saat 55 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 23 saat 7 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 17 saat 12 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 16 saat 46 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
4 gün 14 saat 25 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 11 saat 1 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
21 saat 29 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 19 saat 8 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 15 saat 17 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 20 saat 15 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !