Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

24 KASIM ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ !

24 KASIM ETKÄ°NLÄ°KLERÄ° DÃœZENLENDÄ° !

Ereğli`de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor.


Karadeniz EreÄŸli’de de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘Çelenk Sunma’ ve ‘Kutlama’ programları gerçekleÅŸtirildi.

Zübeyde Hanım Mesleki-Teknik Anadolu Lisesi ile EreÄŸli Mesleki EÄŸitim Merkezi tarafından hazırlanan programda; Milli EÄŸitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer'in kutlama mesajı okundu. Ardından konuÅŸan Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Harun Akgül, öğretmenleri ‘geleceÄŸin imzası’ olarak nitelendirdi. ÖğretmenliÄŸin iyi insan yetiÅŸtirme sanatı olmasından dolayı mesleÄŸin kutsal olduÄŸunu söyleyen Akgül şöyle devam etti:

“Bir annenin yüreÄŸini taşıyan kiÅŸidir öğretmen”

“En eski uygarlıklardan bugüne kadar önemini yitirmemiÅŸ ve hep geliÅŸen mesleklerden biri olan öğretmenliÄŸin geleceÄŸi ile ilgili de bugün hızlı bir sürecin yaÅŸandığını görmekteyiz. Bu deÄŸiÅŸim sürecinde Bakanlığımız, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize her anlamda desteÄŸini göstermeye devam etmektedir. Bu süreçte sınıf ortamı kavramı da deÄŸiÅŸmiÅŸ öğretmenler öğrencilerine sadece okulda deÄŸil, gerektiÄŸinde evlerinde ve ekran karşısında da bir sınıf ortamı oluÅŸturarak kendilerini dijital dünyayla uyumlu hale getirmiÅŸler ve görevlerini en iyi ÅŸekilde ifa etmeye çalışmışlardır.

Çağımızın hızlı deÄŸiÅŸim sürecinde, doÄŸal olarak öğretmenlik mesleÄŸi de sürekli dönüşmüş, geleceÄŸin meslekleri hakkında çok çeÅŸitli tahminler yapılırken öğretmenlik mesleÄŸinin her zaman var olacak bir meslek olduÄŸu da görülmüştür. Öğrencilerimizi bilgiyle donatırken onları vicdanlı ve ahlaklı olarak da yetiÅŸtiren onlara örnek olan, milli ve manevi deÄŸerlerimiz vatan, millet sevgisini aşılayan kiÅŸidir öğretmen. Yeri geldiÄŸi zaman bir annenin yüreÄŸini taşıyan kiÅŸi, insanlara sevgisini veren, onların varlığına saygı gösteren, bir mum gibi etrafına ışık saçarken kendisi eriyen tükenen, bilgisi tükenmeden sürekli akan bir pınarın suyu, bulunduÄŸu yere can ve yaÅŸam veren kiÅŸidir öğretmen.”

Emekli öğretmen Hüseyin Uysal’dan duygu yüklü konuÅŸma

Sonrasında ise adaylığı kaldırılan öğretmenler ‘yemin’ etti. Emekli olan öğretmenlere de Hizmet Åžeref Belgeleri ilçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı TuÄŸamiral Niyazi UÄŸur ve ilçe Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık tarafından takdim edildi. 

Emekli öğretmenler adına konuÅŸan Hüseyin Uysal, “bugün burada ömrünün tam 40 yılını eÄŸitime adayan biri olarak hiç de alışkın olmadığım bir ÅŸekilde, hiç de alışkın olmadığım bir sıfatla karşınızdayım” dedi. Duygu dolu olduÄŸu görülen Uysal ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:

“Yıllarca öğretmenlik ve idarecilik yapmış biri olarak, kelimenin tam anlamıyla, içinizden biri olarak, öncelikle bütün eÄŸitimcilerimizin öğretmenler gününü kutlamak istiyorum. Dile kolay 40 yıl. Her gün sabah erken evden çıkıp çocuklarımızla güne baÅŸlamak ve sonrasında yüzlerce çocuÄŸun silueti, fikir ve duygularını, beklenti ve umutları, cümleleri adeta zihninize kazınmış bir ÅŸekilde eve dönmek. Eve dönerken çocuklarla geçirilen zamandan, bilgi ve paylaşımdan duyulan memnuniyeti yüzünüzde taşımak, gülümsemek, bütün kapılardan gülümseyerek geçmek.

Çocuklarımızın bir bilgiyi öğrenebilmiş olması, o bilgiden hareket ederek ülkemize bir gelecek hazırlıyor olması öğretmen olarak bizleri mutlu eden, bütün yorgunluklarımızı unutturan, umuda ve sevince yol aldıran merkez noktamızdır. Diyebilirim ki bütün meslek hayatım bu merkez noktanın etrafında dönüp durdu. Ve şimdi 40 yıllık meslek hayatımın en zor görevi belki de bu olsa gerek 24 Kasım öğretmenler gününde emekli bir öğretmen olarak konuşma yapmak.

“Bu makam sevgi makamıdır”

Öğretmenlerimizin yerine getirdiği görev öyle özel, öyle güzel bir görevdir ki bir kez bu mesleğe girdikten sonra bu mesleğe ara vermenin, bu meslekten ayrılmanın, bu mesleğe uzak durmanın hiçbir şekilde imkânı kalmıyor. Bu makam sevgi makamıdır. Biz öğretmenler mutluluğumuzu öğrencilerimiz üzerinden kurgulayan, öğrencilerimizi hayatımızın her köşesine taşıyan insanlarız. Öğretmenlerimiz tabir yerindeyse bir pınar gibidir. Berrak, serin ama hep sevgi dolu bir pınar.

Åžu an huzurlarınızda bir kez daha ifade temek isterim ki öğretmen ve yönetici olarak yıllarımı verdiÄŸim eÄŸitim camiasının bir neferi olmaktan öyle mutluyum ki; bilmiyorum bunun kelimelerle bir ifadesi var mıdır? Yıllarca öğrencilerimin umutları umudum, sevinçleri sevincim olmuÅŸtur. Bugün onların farklı görevlerde ülkelerine hizmet ediyor olması benim ÅŸu duygusal anımda en büyük tesellimdir.”

“Öğretmenlik bir hayat yazmaktır”

Son nefesine kadar öğretmen gibi yaşayacağını ifade eden Uysal şöyle devam etti:

“Bizim için öğretmenlik bir meslek deÄŸil, bir yaÅŸam biçimidir. Bahçıvanlıktır, doktorluktur, avukatlıktır, marangozluktur, sanatkârlıktır, milletimize hizmettir. Öğretmenlik bir hayat yazmaktır. Ben bugün karşınızda emekli bir öğretmen olarak bulunuyorum. Kağıdın üzerinde yazan budur, doÄŸrudur. Ancak bütün samimiyetimle söylüyorum ki öğretmenin emeklisi olmaz. Öğretmen bir karakter sanatçısıdır ve sanatının tesiri sonsuzluÄŸu etkiler. Bunun için de öğretmenlik yapmayı aşıp öğretmen olmak gerekir. Çünkü öğretmen olmak, öğretmenle öğrencinin birbirlerine hoşça bakabildikleri, öğretmenin öğrencide, öğrencinin öğretmende, dirildiÄŸi güçlü ve sahici bir varoluÅŸtur. MesleÄŸimin ilk gününden son gününe kadar bu varoluÅŸu iliklerime kadar hissettim. Ä°nsanlık, ilim ve kültür yolunda ilerleme ve geliÅŸmeyi temele alan gerçek bir öğrenen ve öğreten olmayı kendime ideal edindim. Öğretmenlikte yorulmak yoktur. Bilesiniz ki yolun etrafı dünyanın bütün çiçekleriyle doludur. Bugün bütün öğretmenlerimizin gözünde bu ışığı bu ideali görebilmekteyim. Kariyer planlaması yapan gençlere ilk tavsiyem de öğretmenlik olmaktadır. Öğretmenlerimiz, bizim ışığımız, aydınlığımız, gelecek tasarımcılarımızdır.

Bu duygularla öğretmenler günümüzü bir kez daha kutluyor; baÅŸta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiÅŸ bütün öğretmenlerimize rahmet, emekli öğretmenlerimize saÄŸlık ve afiyet, görevlerinin başındaki öğretmenlerimize muvaffakiyetler diliyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Program, öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı oratoryo ve koro sunumu ardından sona erdi. Öte andan, son yaşanan terörist saldırılarda hayatlarını kaybeden şehit öğretmenler kürsüde anıldı. Öğrencilerin pişirdiği helvalar da katılımcılara ikram edildi.

 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo