13 o C Kdz. Ereğli

2020 VİZYONUNA EMİN ADIMLARLA...

Müzik & Kültür Sanat 8 yıl 8 ay 20 gün 9 saat 5 dakika önce 1834

Haberi Paylaşın

Erdemir Grubu şirketlerinden Ereğli̇ Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir), Borsa İstanbul (BIST) Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer almaya hak kazandığı bildirildi.

Erdemir Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 50’nci yılını kutlayan Erdemir Grubu’nun, Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından hazırlanan ’Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Raporu’ kapsamında, 8,83 puanın sahibi olduğu belirtildi.
Puanlamanın ise 4 ana başlıkta toplanan puanlar neticesinde 10 üzerinden kazanıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uygunluğun değerlendirildiği çalışmaya ilk defa katılan Erdemir’in, ilk yılında aldığı yüksek puan ile şeffaf, adil, sorumlu ve hesap verebilir bir kurum olduğu, SPK tarafından akredite edilmiş bir bağımsız kurum aracılığıyla da tescillendiği öne sürüldü.
Erdemir’in aldığı 8,83 puan, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne önemli ölçüde uyum sağladığını göstermekle birlikte, şirket içinde oluşabilecek risklerin önemli ölçüde tespit edildiğini ve kontrol edilebileceğini ortaya koyduğu iddia edildi.
BIST 1. Grup Şirketleri arasında yer alan Erdemir, ulaşılan bu sonuç ile BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’ne dahil olmaya hak kazandığı belirtildi.

2020 VİZYONUNA EMİN ADIMLARLA…
Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.
Pandır, hızlı ve doğru karar alabilen bir yönetim anlayışını inşa ettiklerini belirti, şirketin 2020 vizyonu ’Dünya klasında şirket olma’ yolunda emin adımlarla ilerlediklerini dile getirdi.
Erdemir Grubu’nu küresel ölçekte birinci sınıf bir şirkete dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydeden Ali Pandır, birçok kriterde en iyi olup bütün paydaşların memnun olacağı bir yapıya doğru yol aldıklarını vurgulayarak şunları aktardı:
“Erdemir olarak Borsa İstanbul (İMKB)’da kuruluşu olan 1986 yılından bu yana yer alıyoruz. Halka açık bir şirket olma sorumluluğu ile tüm faaliyetlerimizi yasa, mevzuat ve etik kurallara uygun olarak sürdürmenin yanında, paydaşlarımızı şeffaflık ilkesini gözeterek, doğru ve zamanında bilgilendirmeye özen gösteriyoruz.”

YASSI ÇELİK SATIŞ MİKTARI %6 ARTTI
Yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin en büyük ve tek entegre yassı çelik üreticisi Erdemir Grubu’nun, bu yılın ilk yarısında başarılı mali sonuçlara imza attığı bildirildi.
Erdemir Grubu yılın ilk altı ayında toplam 4,3 milyon ton nihai mamul satış miktarı gerçekleştirirken, yassı çelik satış miktarını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %6 artırarak, 3,6 milyon tona yükselttiği duyuruldu. Bu dönemde, Erdemir Grubu’nun net karı, 304 milyon USD olurken, yılın ilk 6 ayında satışlarının “%85’ini yassı, %15’ini ise uzun ürün olarak gerçekleşti” dendi.
Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, bu konuyla ilgili olarak, sadece mali sonuçlara ve kısa vadeli başarılara odaklanmadıklarını, kurumsal başarıyı sürekli kılacak hedeflere ulaşmak için Sürdürülebilir Kurumsal Yönetim İlkelerini çalışma sistematiklerinin temel yapı taşı olarak kabul ettiklerini dile getirdi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 16 saat 1 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 7 saat 13 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 14 saat 14 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 11 saat 18 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 10 saat 52 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 5 saat 7 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 15 saat 35 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 9 saat 42 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 13 saat 8 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
10 saat 41 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR