Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

2019 YILINA KADAR!.

2019 YILINA KADAR!.

Orman ve Su iÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu, "Batı Karediniz GeliÅŸim Projesi (BAKGEP) kapsamında bin 252 tesis açılacak ve 2019 yılı sonuna kadar 18 milyar lira harcanacak. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor." dedi.

Zonguldak ValiliÄŸini ziyaret eden EroÄŸlu, Vali Ali Kaban’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Bakan EroÄŸlu, Zonguldak’ın Batı Karadeniz’in en güzel illerinden birisi olduÄŸunu söyledi. 

EroÄŸlu, hükümet olarak ÅŸehre gereken her türlü desteÄŸi verdiklerini ifade ederek, "Bugün de elimiz boÅŸ gelmedik. Heybemiz dolu geldik. VatandaÅŸlarımızla birlikte 18 tesisin temelini atıp açılışını yapacağız. Bir de 39 müjde ile geldim. Yaklaşık 300 milyon lira deÄŸerindedir. Daha önce de hatırlarsanız en çok gelen bakan benim. En çok gelen ve yatırımları takip eden birisi olarak çok sayıda daha önce de müjde verdik." diye konuÅŸtu.

Zonguldak’ta en çok yatırım yapan kurumun karayollarından sonra kendi bakanlığı olduÄŸunu vurgulayan Veysel EroÄŸlu, "Önümüzdeki yıllarda birinci biz olacağız. Çok sayıda baraj ve dere ıslahı gibi çalışmalarımız var. Kentte bulunan kestane balında bir marka oluÅŸturalım. Bunu denetleyelim. Sertifikalı bir ÅŸekilde, paketlemesini de dahil orijinal yapalım. Zonguldak’ın ÅŸifalı balları için her türlü desteÄŸi vereceÄŸiz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Bunun üzerine araya giren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, "Bizim kestane balı Anzer balından daha değerli." şeklinde konuşması üzerine Bakan Eroğlu, "Şimdi onu karıştırmayalım. Kayseri sucuğu ile afyon sucuğunu mukayese ettim. Başıma neler geldi." ifadesini kullandı.

Bakan EroÄŸlu, Alaplı’nın Gümeli beldesinde 4 bin 112 yıllık porsuk aÄŸacının bulunduÄŸuna dikkati çekerek, "Zonguldak Tabiat Turizmi mastır planı hazırlandı. Gümeli’de bulunan porsuk aÄŸacının dünyaya tanıtımını yapmalıyız. Dünyanın en yaÅŸlı porsuk aÄŸacı burada. Bunu tanıtırsak çok sayıda ziyaretçi gelir. AÄŸacımız 4 bin 112 yaşındadır. Her ÅŸeyi görmüş." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

BAKGEP’in önemli bir proje olduÄŸunu vurgulayan Veysel EroÄŸlu, "BAKGEP kapsamında bin 252 tesis açılacak ve 2019 yılı sonuna kadar 18 milyar lira harcanacak. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Biz zamanla yarışıyoruz. Dolayısıyla BAKGEP’in bitiÅŸ tarihi 31 Aralık 2019 olacak." diye konuÅŸtu.

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra partisinin Zonguldak İl Başkanlığının istişare toplantısına katıldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo