Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

2017’Yİ BÖYLE KARŞILADILAR..

2017’YÄ° BÖYLE KARÅžILADILAR..

Zonguldak’taki kömür ocağında çalışan işçiler, 2017 yılına yerin metrelerce altında pasta keserek girdi.

Ãœzülmez Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir maden ÅŸirketine ait kömür ocağında, 16.00-00.00 vardiyasında tamir tarama ve tahkimat iÅŸinde çalışan maden işçileri, girdikleri ocak içinde kömür vagonunun üzerinde ahÅŸap direk ve kalaslardan oluÅŸturdukları masa başında toplandı. 

Geçen yılın son saniyelerini birlikte geriye sayarak geçiren işçiler, masalarındaki "HoÅŸgeldin 2017" yazılı pastayı kesti. Birbirlerine pasta ikram eden işçiler, yeni yılın maden ocaklarında kazasız üretim getirmesini diledi. 

Maden ocağı sahibi Serkan Özdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016’nın Zonguldak’ta faaliyet gösteren maden sektörü için belirsizliklerle geçtiÄŸini belirtti. 

Yeni yıla ailesi gibi gördüğü işçileriyle girmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Özdil, şöyle konuştu:

"Ä°nsanlar eÄŸlence merkezlerinde yılbaşı kutlarken biz yerin altında çalışan işçilerimizle yeni yılı kutlamak istedik. Onlar da bizim ailemiz. Onlara bir sürpriz yaparak maden ocağına girerek yeni yıllarını kutladım. İşçilerimiz mesaileri içerisinde tamir tarama ve tahkimat iÅŸi yapıyorlar. Madenciler olarak her zaman bizler yerin altında yeni yıla giriyoruz. Ä°nÅŸallah 2017 madencilik sektörüne iyi gelir. CumhurbaÅŸkanımız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza ve Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu yetkililerine taÅŸ kömürüyle ve işçilerin haklarıyla ilgili iyileÅŸtirmeler yaptılar. Bu konuda kendilerine teÅŸekkür ediyorum."  

Yaklaşık 5 yıllık maden işçisi Serkan Arslan da yeni yıla yer altında girdiğini dile getirerek, "İşimizin ve ekmeğimizin peşinde olduğumuz için yeni yıl da olsa çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda yeni yılımızı yer altında kutluyoruz. Mesaimiz bittikten sonra onlarla da yeni yılı kutlarız ama ilk önce işimiz geliyor." dedi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo