13 o C Kdz. Ereğli

2017 LYS TERCİH İŞLEMLERİNDE DİKKAT!

LYS tercih işlemleri için heyecan devam ediyor. Sınav sonucuna göre tercih etmek istedikleri bölümü listeleyen adaylar, ÖSYM’nin belirlemiş olduğu 26 Temmuz tarihine kadar bu işlemlerini tamamlayacak.

Eğitim 6 yıl 9 ay 17 gün 12 saat 11 dakika önce 902

Haberi Paylaşın

YURT
LYS tercih kılavuzu bilgisi dahilinde işlemlerini gerçekleştirecek olan adaylar, bu tarih itibariyle ÖSYM’nin yerleştirme sonuçlarını açıklamasını bekleyecek. Peki, 2017 LYS tercih işlemlerini gerçekleştirirken nelere dikkat edilmesi gerekecek?

İŞTE DETAYLAR…
Tercih Sihirbazı’na girdiğinizde, karşınıza yerleştirme başarı sıralamaları çıkacak. Puan türlerinin karşılarına başarı sıralarınızı yazacaksınız. Sihirbaz size yol gösterecek, ’sonraki adım’ dediğinizde ise karşınıza bir il listesi çıkacak. Buradan okumak istediğiniz ili ya da illeri seçebileceksiniz. Ardından, karşınıza üniversiteler çıkacak. Bir önceki adımda seçtiğiniz ilde bulunan üniversiteler karşınıza seçili olarak gelecek. İsterseniz seçtiğiniz illerde olmayan farklı bir üniversiteyi de işaretleyebilirsiniz. Sıra geldi son adıma. Buradan okumak istediğiniz üniversitenin vakıf mı, devlet mi gibi tiplerine; açıköğretim, birinci öğretim gibi eğitim şekline; burs durumu ve istediğiniz puan türüne göre seçim yapabilirsiniz. Karşınıza seçtiğiniz kriterlere göre tahmini olarak yerleşebileceğiniz üniversiteler, bölümleri ve kontenjanları gelecek. Buradan istediğiniz bölümleri ’listeme ekle (+) ’ sekmesine tıklayarak tercih listenizi oluşturabilirsiniz.

MESLEKİ VE TEKNİK LİSELER!
Diğer önemli bir değişiklik de mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrenciler için, bu adaylar artık meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş yapamayacak. Ancak bu öğrenciler ek puandan yararlanabilecek. YÖK, meslek lisesi mezunlarının üniversitelerin aynı alandaki ön lisans programlarına yerleştirilmeleri durumunda, merkezi sınavlardan aldıkları puanlara ilave edilecek ’ek puan’ katsayısını 0.06 olarak açıkladı.

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 55 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 9 saat 23 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 3 saat 31 dakika önce ACI HABER
17 saat 45 dakika önce TERSANELER BÖLGESİNDE KAZA ; 6 YARALI
5 gün 23 saat 1 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 26 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 4 saat 1 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
4 gün 12 saat 14 dakika önce AYRINTILAR BELLİ OLDU!
7 gün 9 dakika önce TIR BARİYERLERE ÇARPTI !