Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

19 Mayıs Kutlama Mesajları!.

19 Mayıs Kutlama Mesajları!.

- 19 Mayıs Kutlama Mesajları


CHP Zonguldak Milletvekili Åžerafettin Turpcu, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Turpcu mesajında ÅŸu ifadelere yer verdi:

“19 MAYIS 1919’DA ATATÃœRK, Ä°ÅžGALE UÄžRAMIÅž, YOK EDÄ°LMEK Ä°STENEN BÄ°R MÄ°LLETÄ°N BAÄžIMSIZLIK MEÅžALESÄ°NÄ° YAKTI”

“19 Mayıs 1919, Ulusal KurtuluÅŸ mücadelemizin baÅŸladığı, emperyalistlere karşı baÅŸkaldırının ilk adımlarının atıldığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla birlikte bağımsızlık ve özgürlük ateÅŸinin yakıldığı tarihtir. Bu nedenle, 19 Mayıs 1919, milli hafızamız için çok önemli bir tarihtir.”

“MÄ°LLÄ° BAYRAMLARIMIZ HALKTAN KOPARILMAYA ÇALIÅžILIYOR”

“Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını verip de kurduÄŸu ülkede, içinde Atatürk geçen ve Atatürk’ün armaÄŸan ettiÄŸi her ÅŸeyi silip atmaya çalışıyorlar. Milli bayramlarımız çeÅŸitli bahanelerle engellenmeye, halktan koparılmaya çalışılıyor. 29 Ekim’i, 23 Nisan’ı, 30 AÄŸustos’u KurtuluÅŸ Savaşımızın Lideri ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmadan geçiÅŸtirenler, Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs içinse çeÅŸitli bahanelerle engelleme çabası içindeler.  ’Atatürk’ü anma’ kavramından mı bu kadar rahatsızlık duyuyorlar? Ancak, her ne yaparlarsa yapsınlar bütün engelleme çabalarına raÄŸmen,  halkımızı kendi milli bayramından koparamayacak, ülkemizi kendi geçmiÅŸine yabancılaÅŸtıramayacaklar.”

“ATATÃœRK’ÃœN GENÇLÄ°ÄžE HÄ°TABESÄ° CESARET VE Ä°LHAM ALINMASI GEREKEN ÇOK KIYMETLÄ° BÄ°R MÄ°RASTIR”

“Ãœlkemizi daha ileri seviyelere götürecek, Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine ve O’nun eserlerine sahip çıkacak olan gençlerimizdir. Gençlerimizin, kendilerine bırakılan bu deÄŸerli mirası en iyi ÅŸekilde koruyacak ve ileri taşıyacaktır

Bu anlamda, ’Atatürk’ün GençliÄŸe Hitabesi’ her gün okunup cesaret ve ilham alınması gereken, özellikle son 15 senede anlamı daha da derinleÅŸen çok kıymetli bir mirastır. Yıllar öncesinden adeta bu günleri anlatmış olan ve gençlerimiz için baÅŸucu eseri olması gereken bu hitabe, nelerle karşı karşıya kalınabileceÄŸini ve bu koÅŸullarda nasıl davranılması gerektiÄŸini tüm ayrıntılarıyla anlatacak kadar ileri görüşlülükle yazılmıştır.”

“BÃœYÃœK ÖNDERÄ°MÄ°Z MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK’Ãœ VE KURTULUÅž SAVAÅžIMIZIN TÃœM KAHRAMANLARINI SAYGI VE MÄ°NNETLE ANIYORUM”

“Türk GençliÄŸi bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonraki yıllarda da kendisine armaÄŸan olan bayramı coÅŸkuyla kutlayacak ve Atatürk’ün kendilerinden beklentilerinin doÄŸrultusunda hareket etmeye devam edecektir.

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs ’Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı’ kutluyor, bağımsızlık ateÅŸini yakan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, yol arkadaÅŸlarını ve KurtuluÅŸ Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum.”

***

CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ; "Atatürk’e dil uzatanlara en güzel yanıtı Türk GençliÄŸi verecektir!"

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Ãœnal DemirtaÅŸ, kutlama mesajı yayınladı. CHP’li DemirtaÅŸ mesajında, son dönemde Atatürk’e ve Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek "Ãœlkeyi yönetenlerin bu saldırılara gereken tepkiyi vermemeleri düşündürücüdür." dedi.

 CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, mesajında ÅŸunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi iÅŸgalden kurtarmak için Samsun’a attığı ilk adım, Türk ulusunun kaderini deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, tarih sayfalarına altın harflerle yazılmış bir KurtuluÅŸ Savaşını baÅŸlatmıştır.

Büyük Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da baÅŸlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir ulusun küllerinden yeniden doÄŸuÅŸu, özgür ve aydınlık  yarınlara yürüyüşüdür…

19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan meÅŸale, Türk ulusunu çaÄŸdaÅŸ uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarma hedefinde yolumuzu aydınlatmaktadır.

KurtuluÅŸ mücadelesinin baÅŸlatıldığı 19 Mayıs gününün, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi de, Atatürk’ün, Cumhuriyeti emanet ettiÄŸi gençlere duyduÄŸu güvenin en önemli göstergesidir.

19 Mayıs tarihini önemsizleştirmeye ve sıradanlaştırmaya çalışanlar bu ruhu kavrayamamıştır.

Bugünlerde, Büyük Önder Atatürk’e ve Cumhuriyetin kurucu kadrolarına yönelik saldırıların artması, ülkeyi yönetenlerin de buna sessiz kalması hepimizi derinden etkilemektedir. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliÄŸini, askeri ve siyasi dehasını, devrimci ruhunu anlayamayanların çirkin, yakışıksız ve skandal sözlerine yanıtı, yine Atatürk ilkelerine sahip Türk gençliÄŸi verecektir.

Mustafa Kemal Atatürk’e, annesi Zübeyde Hanım’a, manevi kızlarına ve yol arkadaÅŸlarına dil uzatanlar en sert cevabı Atatürk sevgisiyle büyütülen Türk gençliÄŸinden alacaktır.

Cumhuriyet’in emanet edildiÄŸi milyonlarca gencimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

***

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci, yönetim kurulu adına bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
Demirci’nin mesajı şöyle;

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün doÄŸumunun 136. yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yılını kutlamanın mutluluÄŸunu yaşıyoruz.
19 Mayıs 1919 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk’ün, ÅŸanlı kurtuluÅŸ mücadelemizin ateÅŸini yaktığı ve özgürlük bayrağımızı Anadolu’da dalgalandırdığı tarihtir.
19 Mayıs 1919 tarihi ulusal egemenliÄŸe dayanan, tam bağımsız, çaÄŸdaÅŸ, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır.
Elinde ulusuna olan güveninden baÅŸka hiçbir ÅŸey olmayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan baÅŸlattığı bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm vatana yayılarak tarihte eÅŸine az rastlanır bir destan yazılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.
Türk gençliÄŸine olan güvenini ve inancını “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaÅŸatacak sizsiniz” sözleriyle ifade eden Atatürk, ulusumuzun varolma, bağımsızlık ve özgürlük meÅŸalesinin ateÅŸlendiÄŸi 19 Mayıs tarihini bayram olarak gençlere armaÄŸan etmiÅŸtir.
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk baÅŸta olmak üzere, silah arkadaÅŸlarını ve aziz ÅŸehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.”

***

Bülent Ecevit Ãœniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Milletimizin verdiği istiklal mücadelesinin tüm dünyaya emsal teşkil ettiğini belirttiği mesajında Özer şunları söyledi:
“Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliÄŸinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da baÅŸlattığı istiklal mücadelesi tüm dünyaya emsal teÅŸkil etmektedir.
Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan KurtuluÅŸ savaşımızda milletimizin bağımsızlık için verdiÄŸi mücadele, gösterdiÄŸi cesaret ve fedakarlık geleceÄŸe umutla bakmamızı saÄŸlamıştır. 19 Mayıs 1919 büyük bir milletin boyunduruk altında yaÅŸamayacağını, vatanın bölünmez bir bütün olduÄŸun bütün dünyaya ispat ettiÄŸi gündür. Ä°stiklal Savaşımızı zafere taşıyan bu gün milletimizin yarınlarına birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile sahip çıkabilmesi için dayanak olmuÅŸtur. Bu denli önem teÅŸkil eden bir günün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, vatanımızı emanet ettiÄŸimiz gençlerimize duyduÄŸumuz güvenin saÄŸlam bir göstergesidir. Bu doÄŸrultuda gençlerimizin kabiliyetleri, düşünceleri, cesareti, duyguları ve coÅŸkularıyla vatanımızı müreffeh bir seviyeye çıkaracaklarına, vatanın bütünlüğüne ve milletin bağımsızlığına ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaklarına inancımız tamdır. Bizlere düşen; yeni nesillere, istiklal mücadelesine egemen olan ÅŸuuru kazandırabilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; bağımsızlığımız için mücadele veren baÅŸta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaÅŸları olmak üzere tüm ÅŸehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum."

***

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo