13 o C Kdz. Ereğli

19 GAZİLER GÜNÜ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Gündem 5 yıl 7 ay 14 gün 13 saat 58 dakika önce 1022

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.
Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği adına Anıtı’na çelenk bırakıldı. Daha sonra Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada ise göndere 3 adet Türk Bayrağı çekildi. Konuşma öncesi Zeynep Çakmak ‘Yaşasın Kahraman Gazi’ şiirini okudu.
Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, güne ilişkin yaptığı konuşmada, 19 Eylül’ün, vatanın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu söyledi. Şahin, “Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Kemal Atatürk milleti tarafından gazilik unvanı verilen ilk askerdir. Siz Gazilerimiz, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile beraber Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız” diye konuştu.

ŞEHİTLERE KARANFİL
Konuşmanın ardından şehit yakınları ve gaziler ile ilçe protokolü Atatürk Anıtı arkasında bulunan ‘şehitler anıtına’ karanfil bıraktı.
Törene Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Cumhuriyet Başsavcı vekili Ramazan Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin ve Türkiye Harp Malulü, Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar da katıldı.

19 GAZİLER GÜNÜ

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 16 saat 5 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 saat 17 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 14 saat 18 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 5 saat 11 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 9 saat 46 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 15 saat 39 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 10 saat 45 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 13 saat 12 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
4 gün 14 saat 23 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !