Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

19 askeri personelin iddianamesi kabul edildi

19 askeri personelin iddianamesi kabul edildi

Zonguldak’ta FETÖ/PDY soruÅŸturmasında meslekten ihraç edilen ve aralarında subay ile astsubayların da bulunduÄŸu tutuklu 19 sanığın ikiÅŸer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve 22 yıla kadar hapsi istendi.


Zonguldak Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 82 sayfalık iddianamede Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli oldukları sırada darbe giriÅŸimi soruÅŸturmasında meslekten ihraç edilen ve aralarında subay ile astsubayların da bulunduÄŸu 19 askeri personel "TBMM’yi ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "Silahlı terör örgütüne üye olma veya silahlı terör örgütü yönetme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs" suçlamalarıyla hakim karşısına çıkacak.
Ä°ddianamede ayrıca Deniz Ä°stihkam Tabur Komutanlığı’nda görevli tutuksuz sanık olan astsubay B.B.’nin, darbe giriÅŸiminin öğrenilmesiyle birlikte “Bu iÅŸ bitti” ÅŸeklinde sözler sarf ettiÄŸi, sözde sıkı yönetim mesajının dağıtıldıktan sonra geri toplanıp imha edildiÄŸine de yer verildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo