Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

18 MART MESAJLARI!.

18 MART MESAJLARI!.

 

 

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla mesaj yayımladı. İşte o mesaj;

Şanlı Çanakkale Zaferimiz, yalnızca 1.Dünya Savaşı’nın değil, aynı zamanda tarihin gidişatını da önemli ölçüde değiştirmiştir.

Sömürge arayışındaki emperyalist Avrupa ülkeleri, hasta adam Osmanlı idaresindeki vatan topraklarımızı paylaşma planları içindeydi. Ancak ihmal ettikleri bir şey vardı: bu milletin bağımsızlık ruhu ve bağımsızlık uğruna canını çekinmeden vereceği gerçeği! 

Son teknoloji silahlarıyla ve donanmasıyla Çanakkale’ye dayanan İngiliz donanması, Çanakkale boğazını geçerek Çarlık Rusya’sına destek olmayı amaçlıyordu. Çanakkale, onlar için basit bir hedefti. Karşılarında genç-yaşlı, kadın-erkek, Türk-Kürt ve diğer tüm etnik kökenlerden ve sınıflardan oluşan Anadolu halkının birlik ve dayanışma ruhu içinde, kanının son damlasına kadar direneceğini ummuyorlardı.

Çanakkale Zaferimizin ve Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın başkahramanı, cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa, onun silah arkadaşları, sırtında 215 kilogramlık top mermiyi taşıyan Seyit Onbaşı, Nene Hatunlar, 15’lik çocuk askerler ve Anadolumuzun isimsiz nice kahramanı, bizim bugünlere ulaşmamızı sağlamışlardır. Bu sebeple onlara olan borcumuzu ne yaparsak yapalım ödememiz mümkün gözükmemektedir.

Ülkemizin bugün geldiği noktada ise, gerek içimizde gerekse dışarıdan birçok unsur, cumhuriyetimizi, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi tehdit etmektedir. Çanakkale’de uğruna 284 bin şehit verdiğimiz bağımsızlığımız, yok edilmek istenmektedir. Emperyalist ülkeler, ülkemizi terör örgütleri için dikensiz bir gül bahçesi haline getirmiştir. 14 yıldır iktidarda olan AKP hükümeti ise, buna seyirci kalmakla da yetinmeyip emperyalistlerin çıkarları uğruna terör örgütleriyle işbirliği yapmıştır. AKP, devletimizi “hasta adama” dönüştürmüştür.

Tüm bu tehditlere karşı, Türk milletinin elinde yine bağımsızlık ruhu, tarihi, kültürü ve mirası vardır. Türk milleti olarak vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Çanakkale Zaferimizin 101.yılında, başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi ve bugüne kadar vatanımız için kanının son damlasına kadar mücadele etmiş olan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 

-----------------------------------------------------

AK PARTİ Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla mesaj yayımladı. İşte o mesaj;

18 Mart Çanakkale Zaferi; 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek, tarihte "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" destanının yazıldığı, bağımsızlık mücadelesinin altın harflerle işlendiği şanlı, büyük bir destandır.

Bu şanlı destan Çanakkale’nin sularına, Conkbayırı’na, Anafartalar’a yazılmış; Yahya Çavuşlar, Koca Seyitler, Kınalı Aliler ve 57. Alayıyla dünyaya mal olmuştur. Bu destan; yavrularını, eşlerini, düğüne gönderir gibi şehadete gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir.

18 Mart Çanakkale Zaferi, dünya tarihinin en büyük destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşından Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda aziz milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir.

Bu zafer, tarihten silinerek yok sayılmak istenen bir milletin, vatanını, mevcudiyetini bedeli ne olursa olsun ödeyerek insanlık dersi vermesi yönüyle de tarihe mal olan hüzünlü bir tarih manzumesidir.

Çanakkale Muharebeleri mazimize kahramanlığını, milletimize büyüklüğünü bir kere daha iade ederek Anadolu’yu aziz milletimiz için sonsuz vatan yapmıştır. Bizlerde bu şuurla şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiye’yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yaraşır bir şekilde daha aydınlık yarınlara taşımaya var gücümüzle devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.

 

-----------------------------------------------------

Kdz.Ereğli Kent Konseyi Başkanı Noyan Keskin, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla mesaj yayımladı. İşte o mesaj;

İçimizin farklı duygular kapladığı,hüznün ve gururun birarada yaşandığı, insanlığın bakıp  ders alacağı ,tarihe unutulmaz bir not düşüldüğü Çanakkale Zaferi’nin 101.yıldönümündeyiz.

 Vatan toprakları için canlarını vererek bir ulusun kaderini değiştiren,vatanımızı,istiklalimizi eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Çanakkale Zaferi’nin genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize borcumuz olduğu kadar,geleceğimizin de teminatıdır.               

Bu duygu ve düşüncelerle ; 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 101.yıldönümünde,başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi,ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı,rahmet ve şükranla anıyorum.

-----------------------------------------------------



Kdz Ereğli THK Şube Başkanı Muhammet LİKOĞLU, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla mesaj yayımladı. İşte o mesaj;

Tarihte eşi ve benzerine rastlanmayan bir kahramanlığın zaferi olan,Çanakkale deniz zaferinin 101.yıl dönümünü kutlamaktayız. Çanakkale bir destandır.Çanakkale’de yaşananları anlatmak olağan üstü bir yazın gerektirir.

Çanakkale muharebeleri kadar bir harbin sonucu üzerinde etkili olmuş ve bir milletin alın yazısını belirtmiş bir olaya tarihte pek az rastlanır.İtilaf devletlerinin bütün imkanlarını kara- deniz hatta hava işbirliği ile bir araya getirip saldırdığı Çanakkale’miz,iptidai bir şekilde tahkim edilmiş olmasına rağmen yapılan savunma Türk’ün kahramanlığının ve manevi gücünün bir şehnamesi olmuştur.

Çanakkale zaferi kuşkusuz sonuçları itibariyle tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk ulusunun kaderini değiştiren çok önemli bir destandır.


Çanakkale zaferi vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda,Türk milletinin neleri başarabileceğinin önemli bir kanıtıdır.

Çanakkale savaşlarının unutulmaz kahramanı,Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in başarısı, ilerde başlayacak ulusal kurtuluş savaşımızın kaynağı oldu.
Türkiye Cumhuriyetinin temelleri Çanakkale’de atılmıştır.

Tarihte eşine ve benzerine az rastlanan çok uluslu bir güce karşı kanları ve canları pahasına,dur diyen ve tüm dünya’ya “Çanakkale geçilmez” dedirten büyük Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk silahlı kuvvetleri, dün Çanakkale’de olduğu gibi bugünde, Çanakkale muharebelerini kazandıran yüksek ruha sahip olarak ülkesine ve milletine karşı yönelen her türlü tehdit ve tehlikeleri bertaraf edebilecek güçte ve kararlılıktadır.

Bu duygularla büyük zaferin 101.yılında başta ebedi Baş Kumandanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere özgürlük ve bağımsızlık uğruna bu mücadeleye katılan bütün kahramanlarımızı ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize, ebediyete intikal eden ve hayatta olan tüm kahraman gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla anar, büyük Türk milletinin ve kahraman Türk silahlı kuvvetlerinin Çanakkale zaferi ve şehitleri anma gününü kutlarım.
 
 
 
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo