Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

168 çocuk sünnet ettirildi

168 çocuk sünnet ettirildi

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce düzenlenen Geleneksel Toplu Sünnet Şölenlerinden 24’üncüsü gerçekleştirildi.


İnönü Parkı’nda yapılan şölende kapsamında 168 çocuk dualarla sünnet ettirdi. Törende konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, geleneksel sünnet şölenleri kapsamında 2014 yılında 135, 2015 yılında 138, 2016 yılında 184, 2017 yılında 215 ve bu yılda 168 çocuk olmak üzere toplam 840 çocuğu sünnet ettirdiklerini hatırlatarak, erkekliğe adım atan çocukların ve ailelerin mutluluklarına ortak olduklarını söyedi.
Sünnetler için katkıda bulunan ilçedeki özel hastanelere ve çocukları ücretsiz traş eden berberlere teşekkür eden Başkan Uysal, bugünün çocuklarının yarının büyükleri olacaklarını ve çeşitli mesleklerle ülkemize faydalı olacaklarını vurguladı.
Milletvekilleri Çolakoğlu ve Uçar’da gelenek haline gelen bu sünnetlerin uzun yıllar sürmesi temennisinde bulunurken, Türk toplumunda adam olmanın ilk şartının sünnet olmak olduğunu ifade ettiler.
Başkan Uysal tarafından Kdz. Ereğli Berberler, Kuaförler ve Sanatkarlad Odası Başkanı Murat Cebesoy, Özel Anadolu Hastanesi Müdürü Şahin Elçi, Özel Echomar Hastanesi Acil Servis Hemşiresi Gülay Semiz’e katkılarından dolayı birer plaket verdi.
Toplu Sünnet Şöleni kapsamında belediyenin imam hatipleri tarafından Kur’an tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu. Dualarla erkekliğe ilk adımı atan çocuklardan Yasin Yılmaz Özen ve Muhammet Mert Yalçın, tüm sünnet çocukları ve aileleri Başkan Hüseyin Uysal’a okudukları birer şiirle teşekkür etti.
Milletvekilleri Çolakoğlu ve Uçar ile birlikle çocuklara cesaret sertifikaları bisiklet hediyeleri dağıtılırken, bazı ikramlarda bulunuldu.  Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
üzgün1
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo