13 o C Kdz. Ereğli

15 Temmuz canlandırıldı!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

Gündem 6 yıl 7 ay 3 gün 22 saat 52 dakika önce 1365

Haberi Paylaşın

15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonu’nda ki etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. 10. sınıf öğrencisi Tayyip Altay, şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu.
“O gece 250 şehidimiz oldu”
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, burada yaptığı konuşmada, kalkışmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve halkın dik duruşu sayesinde önlendiğini söyledi. Yaşanan şiddetli çatışmalarda şehitler verildiğini hatırlatan Uysal, şöyle dedi:
“O gece 250 şehidimiz oldu. O gece 2193 gazimiz oldu. Elinde bayraklarla demokrasi tutan, sokaklara çıkan 80 milyonu tebrik ediyor şükranlarımı sunuyorum. Karadeniz Ereğli’de nöbete gelenler, evlerinde dua edenler vardı. Sizin bu heyecanınız varken, bu ülkeye darbe değil, düşüncesinin bile geleceğini zannetmiyorum.”
İnanç ve kararlılık vurgusu
Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ise 15 Temmuz gecesi yaşana darbe girişimini kurtuluş savaşındaki birlik ve beraberliği göstererek önlediğine vurgu yaptığı konuşmasında, şu sözlerle konuştu:
“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışıyla yaşayan bir millet olarak bir sene evvel, dış güçlerin siyasi emellerine alet olmuş bir gruba karşı derin bir inanç ve kararlılık göstermiş olduk. Çok şükür büyük bir tehlikeyi milletimiz bertaraf ederek, kurtuluş savaşında gösterdiği milli birlik ve beraberliği tekrar tüm dünyaya aynı kararlılıkla göstermiş oldu.”
15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Özen de milleti milletin silahı ile vuran hainleri asla unutmayacaklarını ifade etti.
Etkinliği izleyen öğrenciler zaman tekbirler getirip “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. 15 Temmuz gecesini anlatan şiir ve yazılar okuyan öğrenciler, drama gösterisi sundu. Etkinlik çerçevesinde ayrıca okulda 15 Temmuz sergisi açıldı.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 9 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 15 saat 21 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 22 saat 22 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 19 saat 26 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 19 saat önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 13 saat 15 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 23 saat 43 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 17 saat 50 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
18 saat 49 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 21 saat 16 dakika önce KAZA ; 2 YARALI