Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

15 BİN 880 TL OLDU !

15 BÄ°N 880 TL OLDU !

Ereğli Belediyesi personeli % 51 ek zam aldı.


Kdz. EreÄŸli Belediyesi Personel Limited Åžirketi ile Belediye – Ä°ÅŸ Sendikası arasında imzalanan 800 işçiyi ilgilendiren “EK Protokol”   ücret zammı imza töreni düzenlendi. 

BaÅŸkan Posbıyık, törende yaptığı konuÅŸmada ÅŸirkete yeni baÅŸlayan kıdem ve sorumluluk zammı olmayan, düz vasıfsız bir işçi için aylık net ücret 1 Temmuz’dan itibaren 15 bin 880 TL’ye çıktığını söyledi.

 

Kdz. EreÄŸli Belediyesi Personel Limited Åžirketi ile Belediye – Ä°ÅŸ Sendikası arasında “ek protokol” ücret zammı imza töreni düzenlendi. Tören öncesinde saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı okunurken, törene Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, , Belediye - Ä°ÅŸ Sendikası Zonguldak Åžube BaÅŸkanı Osman KarataÅŸ, BaÅŸkan Yardımcısı Hasan Aydın, Mali Sekreter Recep Köksal, meclis üyeleri, baÅŸkan yardımcıları, daire müdürleri ve işçiler katıldı.

800 İŞÇİYİ İLGİLENDİREN EK PROTOKOL İMZALANDI

Başkan Posbıyık, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma rağmen, işçiyi mağdur etmemek için sendika ile ek protokol yapıldığını belirterek şunları söyledi:

 

EKONOMÄ°K KRÄ°Z BELEDÄ°YELERÄ° DE ETKÄ°LÄ°YOR

Belediyecilik yapmak iyice zorlaÅŸtı. Daha önce fazla işçi alındığı ve yüzde 40 kotasını geçtiÄŸi için geçici işçi dışında adam alamıyoruz. Ä°htiyacımız var.  Kalifiye elamanları da EYT ile kaybediyoruz. Belediyeler de hakikaten çok zor durumda. Alınan malzemelerin fiyatı sürekli artıyor. Halkımız zor durumda olduÄŸu için su parası ve emlak vergilerinin ödenmesinde sıkıntı yaÅŸanıyor. Halkımız art niyetten deÄŸil,  zor durumda olduÄŸu için ödeyemiyor. Bu büyük bir sıkıntı büyük problem. Bütün bunlara raÄŸmen belediyenin mali disiplinini de bozmadan sendika ile birlikte çalıştık ve anlaÅŸmaya vardık. Ocak ayında zaten ek protokol yapmıştık ama ülkedeki enflasyon ve alım gücünün düşmesi dolayısıyla yine bir ek protokol yaptık.

Belediyemiz Personel Limited ÅŸirketi ve Belediye Ä°ÅŸ Sendikası arasında 800 işçimizi ilgilendiren 1 Temmuz 2023 itibarıyla uygulanacak olan ilave zam ek protokolü tamamlandı. 

Ä°MKANLARI ZORLADIK YÃœZDE 51 ZAM YAPTIK

Toplu sözleÅŸmeye ek olarak işçimizin alım gücü azaldığı için, biz yapılan iyileÅŸtirmelerle 30.06.2023 tarihli yevmiyelerine yüzde 51 zam ve yemek ücretini de günlük 80TL’ye çıkarmak kaydıyla;

 

İŞE YENİ BAŞLAYAN BEKAR VASIFSIZ BİR İŞÇİ 15 BİN 880 TL ALACAK

Åžirkete yeni baÅŸlayan bekar kıdem ve sorumluluk zammı olmayan, düz vasıfsız bir işçi için aylık net ücret Temmuz ayından itibaren yüzde 20 lik vergi dilimine tabi olarak  15 bin 880 TL’ye çıkarılmıştır.  Kıdem ve sorumluluk zamlarına da enflasyon +%2 oranında, %21,77 ilave zam yapılmıştır. Hayırlı uÄŸurlu olsun. Ailelerinizle beraber güle güle harcamayı nasip etsin.

 

PATRONUMUZ EREÄžLÄ° HALKI SAYGILI OLALIM

EREÄžLÄ° HALKININ HAKLARINI DA EZDÄ°RMEM

EreÄŸli halkının vergileri ile maaÅŸların ödendiÄŸini belirten BaÅŸkan Posbıyık ”Patronumuz EreÄŸli” halkı diyerek ÅŸunları söyledi: EreÄŸli halkı, en garibanından en zenginine kadar maaÅŸlarınızı ödeyen onlar. Buranın patronu ben deÄŸilim; EreÄŸli halkı. Onlar vergi veriyor biz de sizin maaÅŸlarınızı ödüyoruz. Ben ve baÅŸkan yardımcıları maaÅŸlarını da onlar veriyor. Onlara saygılı davranmanızı rica ediyorum. Onlar bizim velinimetimiz bu benim için son derece önemli.  8 saat mesainin hakkını vereceksiniz. EreÄŸli halkının haklarını da ezdirmem.

Belediyenin mali disiplinini bozmadan bu ücretleri veriyoruz. Bu sizin hakkınız ailelerinizle eşlerinizle çocuklarınızla büyüklerinizle hayırlı sağlıklı harcamanızı diliyorum. Sizleri seviyorum. Ereğli bir yerlere geldiyse hepimizin çalışması ile oluyor. Emeğiniz büyük.

SENDÄ°KA BAÅžKANINDAN TEÅžEKKÃœR

Belediye - Ä°ÅŸ Sendikası Zonguldak Åžube BaÅŸkanı Osman KarataÅŸ ise yaptığı konuÅŸmasında Ek protokol için elinden geleni yapan Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık ve ekibine teÅŸekkür ederek sözleÅŸmenin hayırlı olmasını diledi.

 

 

15 BÄ°N 880 TL OLDU !

Ereğli Belediyesi personeli % 51 ek zam aldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın3
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo