13 o C Kdz. Ereğli

14 KASIM DİYABET GÜNÜ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Sağlık 5 yıl 5 ay 15 gün 7 saat 30 dakika önce 1060

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’deki AK Partili kadınlar, diyabet hastalığına dikkat çekmek için yürüyüş yaptılar. Onlara, Belediye Başkan Aday Adayları eşlik ettiler.

Alınan bilgiye göre, Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de her 14 Mart tarihinde düzenlenen “Diyabet Günü” etkinliği, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de gerçekleştirildi.
Karadeniz Ereğli AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’nda organize edilen etkinlikte, Bozhane mevkisinde toplanan parti üyesi kadınlar, Amfi Tiyatro’ya kadar olan yaklaşık bir kilometre mesafeyi yürüdü. Erkeklerde, yürüyüş sırasında pankart ve döviz taşıyan kadınlara, mavi renkte balon tutarak destek verdiler.
2 KİŞİDEN BİRİ BİLMİYOR!.
Kadın Kolları İçe Başkanı Fatma Doğru, Amfi Tiyatro’da yaptığı konuşmada, hastalığın özellikle hipertansiyon, obezite, Tip2 diyabet gelişimi için birinci sırada hazırlayıcı ekenleri oluşturduğunu söyledi. Her 11 kişiden birinin diyabet olduğunu belirten Doğru, “2 kişiden 1’i de diyabet olduğunu bilmemektedir. Diyabet açısından risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta başta kalp krizi, böbrek yetmezliği, ayak ve göz sorunları gibi ciddi komplikasyonlar olmaktadır” dedi.
Ehcomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu da katılımcılara diyabetin ne olduğu, komplikasyonlarının neler olduğu ve diyabetli hastaların nelere dikkat etmesi gerektiği anlattığı sözlerinde, kilo almamak için hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

-KATILIM-
Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, bazı belediye meclis üyeleri, partinin Ereğli Belediye Başkanı Aday Adaylarından Mustafa Kemal Bektaş, Yusuf Kalay, Esra Alpago, Ahmet Kızmaz ve Yaşar Ciğer de yürüyüşe katılan isimler arasındaydı.

ÇAKIŞTILAR… ALKIŞLADILAR…
Diğer yandan; hastalığa dikkat çekmek isteyen İlçe Sağlık Gurup Başkanlığı yöneticileri ile Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, yürüyüş sırasında, AK Partili grup ile karşılaştı. Birlerinin ters yönüne ilerleyen iki grup, çakışmamak için ‘şerit’ değiştirdi. Guruplar, birbirlerine alkışlayarak destek verdi.

14 KASIM DİYABET GÜNÜ

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 10 saat 40 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 11 saat 52 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 5 saat 57 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 3 saat 10 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 5 saat 31 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 23 saat 46 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
10 saat 14 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 7 saat 53 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 4 saat 2 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 9 saat önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !