Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

14 aylık bebek, kanserle savaşıyor

14 aylık bebek, kanserle savaşıyor

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ta yaÅŸayan anne ve baba, kanserle savaÅŸan 14 aylık bebekleri için kan bağışı ve maddi yardım bekliyor. 
Ä°sa-Merve Demir çiftinin 14 aylık bebekleri Zekiye Nur çok küçük yaÅŸta hastaneyle tanıştı. Lösemi teÅŸhisi konulan Zekiye bebeÄŸin Hacettepe Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavi sürecinde nöroblastom kanseri olduÄŸu ortaya çıktı. ÇocuÄŸunun tedavisi için 12 yıldır mermer ustası olarak çalıştığı Bilecik’ten Ankara’ya taşınan ve iÅŸsiz kaldığı için iÅŸsizlik maaşıyla geçinen Ä°sa Demir, kızının tedavi sürecinde maddi sıkıntılar yaşıyor.
Küçük kızlarının tedavisi ile gazetecilere konuşan baba Demir, şunları söyledi:
YETER KÄ° O Ä°YÄ°LEÅžSÄ°N
“Zonguldak Devrekliyim. 12 yıldır Bilecik’te çalışıyordum. Kızımın karnında ÅŸiÅŸlik ve yürümesinde aksaklık olunca EskiÅŸehir Osmangazi Ãœniversitesi Tıp Fakültesine götürdük. Ä°lk önce bir teÅŸhis koyamadılar. Yine rahatsızlanınca ikinci kez götürdük. Kan testine göre lösemi teÅŸhisi konuldu. Ä°lik nakli yapma imkânlarının olmadığını ve Ankara’ya götürmemiz gerektiÄŸini söylediler. Ankara Hacettepe Hastanesine getirdiÄŸimizde kızımızın kan kanseri olmadığını öğrendik.
Burada kızımızın böbrek üstü yağ bezinde tümör tespit edildi. Bu tümör karaciğeri kaplamış. Nöroblastom denilen hastalık. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesine numune gönderdik. Sonuçlar iyi geldi. Kızımız inşallah iyileşecek ama dişi tümör olduğu için yine nüksetmemesi için düzenli kontrol gerekiyor. Sürekli kan ihtiyacı oluyor. Şu an 3 aylık kan ihtiyacı karşılandı.
SaÄŸ olsun duyarlı insanlar sayesinde kan gelmeye baÅŸladı. Ancak maddi yönden desteÄŸe ihtiyacımız var. Tedavimiz 1 yılı bulacak. Bir senenin sonrasında aylık, 6 aylık kontroller olacak. Hastalığımız ayrıca üreme durumu olabilen bir rahatsızlık. Duyarlı insanlardan yavrumuza kan desteÄŸi ve maddi yardım istiyoruz. Ä°lgilenen herkese teÅŸekkür ederiz. Ä°nÅŸallah kızım bu süreci atlatacak. Ben onun iyileÅŸmesi için iÅŸimi, yaÅŸadığım ÅŸehri terk ettim. Yeter ki o iyileÅŸsin.”
Öte yandan Zonguldaklı vatandaÅŸlar bu duruma duyarsız kalmayarak, sosyal medya hesaplarından aileye destek paylaşımlarında bulundular. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
üzgün4
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo